Kundcase

Catalent Pharma Solutions

08/11/2022

Catalent Pharma Solutions skördar frukterna av företagets beslut att ersätta sina äldre shell-and-tube värmeväxlare med Spirax Sarcos EasiHeat™ ång-till-varmvatten-system.

Catalent Pharma Solutions skördar frukterna av företagets beslut att ersätta sina äldre shell-and-tube värmeväxlare med Spirax Sarcos EasiHeat™ ång-till-varmvatten-system. Spirax Sarco beräknade att Catalent kunde spara 6 500 pund per år i energikostnader genom att ersätta en enda 540 kW brännare med en EasiHeat™.

Under de senaste fem åren har Catalent bytt ut sina gamla värmeväxlare och har nu nio EasiHeat™-system. Enligt Arthur Burnett, ingenjörschef på Catalent, finns de största besparingarna i färre stillestånd och lägre underhållskostnader: "Det viktigaste är att vi nu inte har några sommarstopp, som brukade vara två veckor. Vi kan också serva värmeväxlarna med en eltekniker istället för fyra, vilket frigör tid för vårt underhållsteam. Tidigare var det så mycket arbete med kaminerna att vi ibland var tvungna att ta in tekniker för att serva dem, vilket naturligtvis var en extra kostnad."

Shell-and-tubeväxlarna är tryckkärl och måste därför demonteras årligen för en försäkringsbesiktning. EasiHeat™-system förlitar sig istället på rostfria plattvärmeväxlare (PHE) som eliminerar behovet av demontering. PHE:er är också extremt kompakta och energieffektiva.

Catalents Swindon i England kapslar in olika produkter i gelatinkapslar. De nya värmeväxlarna driver två varmvattensystem, ett på 80 °C för processvatten och luftkonditionering och det andra på 60 °C för handtvätt.

"De gamla rörväxlarna var mer än 20 år gamla", säger Mr. Burnett. "De var inte särskilt effektiva, långsamma att värma upp och var en flaskhals i processen." EasiHeat™-systemen klarar uppgiften mer än väl: "Vi brukade köra tre stora värmare för en applikation och ersatte dem med två kompakta EasiHeat™-system. Även om vi alltid har en i permanent standby som en säkerhets- och underhållsåtgärd, har vi aldrig behövt använda den för en applikation eftersom EasiHeat™-systemen är så effektiva."

Spirax Sarcos lösning var ett logiskt val för Catalent eftersom de två företagen redan hade ett starkt samarbete. "De har redan levererat alla våra ångfällor och kondensatåtervinningssystem och vi har sedan dess ingått flera serviceavtal för att underhålla vår utrustning, säger Mr Burnett "Det är bra att ha en så framgångsrik relation med en samarbetspartner och det var vettigt att stanna hos Spirax Sarco."

  • Mål: Uppgradering av 20 år gammalt system

  • Lösning: Byt ut mot två kompakta EasiHeat™ värmeväxlarsystem

  • Resultat: Minimerat underhåll och stora energibesparingar

 

Video: Spirax EasiHeat