Kundcase

Kundcase: Westons Cider

Rows of sterile empty bottles ready to be filled with beer

03/11/2022

Kundcase: Westons Cider

Omvänd osmos minskar de årliga bränslekostnaderna på Westons Cider med £44 000 – och ger Westons och Spirax Sarco gemensamt industripris

Westons Cider har minskat sina årliga bränslekostnader med £44 000 och avsevärt minskat vattenförbrukningen efter installationen av ett Spirax Sarco omvänd osmos (RO) vattenbehandlingssystem. De uppnådda besparingarna ledde till att Westons Cider och Spirax Sarco utsågs till gemensamma vinnare av Food Processing Magazines pris "Energy Management" 2014.

Det omvända osmossystemet från Spirax Sarco minskar bränsle- och energiförbrukningen genom att minska mängden pannavgaser och behovet av vatten. Regelbunden pannblåsning förhindrar Total Dissolved Solids (TDS) från att byggas upp i pannan där de kan orsaka problem som överföring och avlagringar. RO-systemet från Spirax Sarco behandlar vattnet innan det når pannans matningstank och tar bort mer än 98 % av TDS för att producera vatten av hög kvalitet med låg ledningsförmåga. Detta har minskat utblåsningen från 3 % till mindre än 1 %, vilket har resulterat i besparingar på bränsle, vatten och kemikalier för behandling av pannan.

Westons Ciders tekniska chef, Jason Roberts, säger: "Innan RO-systemet installerades skulle det ta vår tekniker cirka tre dagar att demontera pannan för den årliga försäkringsinspektionen, utföra det nödvändiga arbetet och sedan sätta ihop den igen och få det att ånga. Efter att ha installerat RO-systemet tar det nu drygt en dag.”

Westons Cider i Much Marcle, Ledbury, England producerar cider och päroncider. Pannan på 2 500 kg/h producerar ånga för olika processuppgifter, inklusive CIP och ångsteriliseringsfilter för produktion. "Westons är ett mycket miljömedvetet företag", säger Jason Roberts. "När Spirax Sarco föreslog att installation av RO skulle kunna spara pannvatten, var vi mycket intresserade. Installationen gick snabbt och enkelt och RO-systemet är kompakt. Vi är mycket nöjda med resultatet och vi kan mycket väl överväga att använda RO igen i andra applikationer.

Relaterad läsning