Kundcase

Gedeon Richter

03/11/2022

Spirax Sarco designade en skräddarsydd lösning för att förbättra ångkvaliteten och driftseffektiviteten i hela anläggningen.

Gedeon Richter Plc, Ungerns största bioteknik- och läkemedelsföretag, upplevde ökande underhållskostnader och frekventa avstängningar av jäsningsanläggningen vid deras fabrik i Budapest. De bad därför Spirax Sarco att designa en lösning för effektiv smörjning av mekaniska tätningar, vilket krävde täta och dyra reparationer och ersättning av produkter.

Efter en genomgång av anläggningen kunde Spirax Sarco identifiera ett antal problem, inklusive otillräckliga ångfällor, en felaktig tryckreduceringsventil och övertryck som orsakade driftsproblem.

Spirax Sarco designade en skräddarsydd lösning för att förbättra ångkvaliteten och driftseffektiviteten i hela anläggningen. Rostfria element i lösningen inkluderade installationen av en tryckreducerande ventilstation för exakt tryckreglering och separatorenheter vid mekaniska tätningar, lämpliga ångfällor, filter och en liten kondensatpump för förbättrad smörjning.

Den innovativa lösningen fungerade så bra att Gedeon Richter Plc har implementerat delar av den på sin nya bioteknikfabrik i Debrecen, Ungern.

Uppgiften: Lösning för att förbättra ångkvaliteten och driftseffektiviteten i hela anläggningen

Lösningen:
Design och installation av en skräddarsydd lösning för högre ångkvalitet och driftseffektivitet

Relaterad läsning