Kundcase

Heinz

03/11/2022

Heinz kan minska mer än 4 % av sin energianvändning under de kommande 3 åren på sin fabrik i Wigan efter att ha skrivit på ett kontrakt med Spirax Sarco för kontroll av ångfällor.

Spirax Sarcos ångfällor hjälper Heinz att minska CO2-utsläppen med 200 ton per år.

Heinz kan minska mer än 4% av sin energianvändning under de kommande 3 åren på sin fabrik i Wigan efter att ha skrivit på ett kontrakt med Spirax Sarco för kontroll av ångfällor. Beslutet kom efter att Heinz hade upplevt stora framgångar med en tidigare genomgång av sina ångfällor, som sparade tillräckligt med energi och behandlat vatten för att betala tillbaka sig själv på mindre än nio månader. 

Heinz-fabriken i Wigan är den största livsmedelsfabriken i Europa. Den 55 hektar stora anläggningen producerar konserverad soppa, baked beans, pasta och pudding för den europeiska marknaden, och energicentret på plats genererar upp till 140 ton ånga per timme för att hålla konserveringslinjerna igång. 

I det nya avtalet måste Spirax Sarcos tekniker utföra anläggningsgenomgångar var 6:e månad och identifiera ångfällor som behöver underhåll av Heinz egna servicemedarbetare. Spirax Sarcos specialister kommer att ägna cirka 10 dagar om året åt att kontrollera, identifiera och rapportera tillståndet för varje ångfälla.

"När Spirax Sarco gjorde den första genomgången av ångfällorna gav de en  försiktig uppskattning av besparingar och vi slutade med ännu högre besparingar", säger Barry Aspey, Utilities Manager på Heinz. "Det hjälpte oss att fatta beslutet att skriva på 3-årskontraktet. Om de nya besparingsuppskattningarna stämmer är det mycket för pengarna och de kommer att innebära att vi minskar CO2-utsläppen med 200 ton om året."

RELATERAD LÄSNING