Kundcase

Lionel Hitchin

Fields of green crops

03/11/2022

Som en ledande oberoende tillverkare av naturliga extrakt, oljor och smakämnen för livsmedelsindustrin har Lionel Hitchen valt att standardisera sina pneumatiska reglerventiler från Spirax Sarco för att säkerställa att varje batch håller den standard som krävs.

Efter att ha använt en rad Spirax Sarco-produkter i fabriken under de senaste 15 åren var Lionel Hitchen övertygad om att Spirax Sarco-styrenheter kunde leverera den tillförlitlighet och precision som krävs i några av företagets mest kritiska temperaturkontrollsapplikationer.

Precis kontroll

Det valda systemet styr temperaturen på företagets hartsblandningskärl, som värms upp med ångmantlar. Den förlitar sig på en Spirax Sarco KE71 styrventil, utrustad med ett PN6000 ställdon och en PP5 pneumatisk lägesställare. En temperatursond inuti kärlet matar tillbaka data till PN600 pneumatisk styrenheten som övervakar processen.

Pneumatiska styrenheter lämpliga för användning i ATEX-zoner var det naturliga valet eftersom atmosfären i vissa delar av fabriken kan vara farlig. "Det finns ingen elektrisk signal, så det finns ingen risk för antändning", säger Chief Technical Officer Chris Dimmick. "Och det viktigaste är att alla produkterna är mycket pålitliga."

Många av de smakgivande ingredienserna som tillverkas av Lionel Hitchen är mycket dyra. Ett typiskt örtextrakt kan kosta allt från £50 till £200 per kg, där några av de mer exotiska extrakten kostar mångdubbelt. Företaget blandar och standardiserar partier av dessa extrakt i behållare med en kapacitet på antingen 600 eller 1200 liter.

RELATERAD LÄSNING