Digitalisering slipper damps kraft løs

Læs hele artiklen
digitalisering

24/11/2022

 

Forestil dig fremtidens mere digitale og forbundne fabrikker

I sådanne miljøer kan data indsamlet fra sensorer streames problemfrit til skyen, hvor information bruges til at forbedre ydeevnen, øge effektiviteten og øge pålideligheden.

For dampsystemer gør hurtige fremskridt inden for digitalisering og væksten af Internet of Things denne form for innovation og effektivitet tilgængelig i dag. Sammen med dampteknologi er det nøglen til en bæredygtighedsrevolution indenfor industrien.

DAMP – EN NATURLIG TEKNOLOGI


Det er allerede muligt at gøre dampsystemer yderst effektive. Men nye tilgange vil hjælpe med at gøre damp til en virkelig kulstoffri teknologi. Kedler kan for eksempel drives af elektricitet, som kan leveres af vedvarende produktion såsom vind- eller solenergi. Elektriske dampgeneratorer kan konvertere vedvarende elektricitet til damp med en energikonverteringseffektivitet på 97 %.

Grøn brint, skabt uden kulstofemissioner, er en anden mulighed for at drive dampkedler.

Alle disse alternativer kunne hjælpe organisationer med at dekarbonisere deres dampproduktion. Og det hele er opnåeligt på et overraskende realistisk investeringsniveau, hvor genbrug af eksisterende udstyr eliminerer behovet for at installere dyr ny infrastruktur.

Men for at kvantificere afkastet i disse opdateringer, demonstrere forbedringer for interessenter og sikre, at systemerne lever op til deres fulde potentiale, er der en anden brik i puslespillet.

Digitalisering slipper damps kraft løs

Læs artiklen af Sean Clay, Divisional Director, Spirax Sarco EMEA