Artikel: Energieffektive dampløsninger

Bæredygtige dampsystemer

23/04/2021

Artikel: energieffektive dampsystemer

Energi audits, der er skræddersyet til den enkelte branche, hjælper med at optimere termiske anlæg og produktion.

Energibesparende dampløsninger

I flg. Martin Corkery, Service Manager og Sakis Palavratzis, Divisional Energy Services Manager, begge fra Spirax Sarcos energitjeneste EMEA mangler der ikke ekspertrådgivning til virksomheder, der gerne vil gøre deres dampsystemer så effektive og bæredygtige som muligt.

Virksomheder står over for mange miljømæssige udfordringer for at gøre deres dampsystemer så energieffektive som muligt, herunder:

  • Optimering af damp-, energi- og vandbehov
  • Reduktion af deres produkters damp-, energi- og vandintensitet
  • Reduktion af CO2-fodaftryk
  • Øget effektivitet
  • Overholdelse af lovgivningen
  • Ensartet kvalitet af slutproduktet og produktivitet.

At finde den rigtige ekspertrådgiver er afgørende for at nå mål for bæredygtighed

Mange virksomheder har etableret energistyringssystemer, der integrerer deres energistyring i eksisterende forretningssystemer. Dette sætter dem i stand til at styre deres energi og opnå vedvarende besparelser mere effektivt ved at etablere politikker og procedurer til systematisk at analysere, forbedre og overvåge energieffektivitet.

Uanset om en virksomhed er certificeret til energistyringsstandarder som ISO 50001 eller blot anvender de gældende principper, yder Spirax Sarco en holistisk support til hver fase af de udfordringer, som virksomhederne har i forhold til deres dampsystems bæredygtighed, og i overensstemmelse med de specifikke krav - hvad enten det er planlægning, ingeniørarbejde eller driftsledelse, herunder service, vedligeholdelse og overvågning.

ISO 50001 er en frivillig standard med udgangspunkt i at etablere en holistisk energistyringsmetode, der tager hensyn til organisation, teknologi og adfærd. Den understøttes af de fire nøgleprincipper for planlægning, udførelse, kontrol og handling. Spirax Sarcos support er tilpasset disse principper.

Dette inkluderer levering af skræddersyede audits, der kan variere fra en specifik kontrol af en enkelt proces til et helt dampsystem, herunder dampgenerering, vandbehandling, dampdistribution, procesanvendelser og returkondensat.

I samråd med kunden kan der leveres skræddersyede løsninger til dampsystemer fra start til slut. Disse kan spænde fra højeffektive varmevekslings- og genvindingssystemer til termokompressorer til dampkomprimering og -genvinding, energilagring og kontrolleret implementering og skræddersyede løsninger til kondensatgenvinding.

Overvågning

Nøjagtig overvågning er en grundlæggende forudsætning for en vellykket optimering af dampsystemer. ISO 50006 giver for eksempel vejledning til organisationer om, hvordan man definerer, måler, overvåger og gennemgår energi-grundlinjer og energimæssig ydeevne. Når de relevante grundlinjer og energimæssige indikatorer for ydeevne er fastlagt, kan de bruges til at overvåge den energimæssige ydeevne og forudsige det fremtidige energiforbrug og der kan planlægges korrigerende og forebyggende handlinger.

I overensstemmelse med disse principper kan der gives ekspertrådgivning om dimensionering og valg af flowmålere sammen med design og konstruktion af installationer til vand, brændstoffer, damp og kondensat. Spirax Sarcos services inkluderer også teknisk ekspertise og support samt design, implementering og administration af Energy Management Information Systems (EMIS).

En bedre teknisk viden om dampsystemer hjælper virksomheder med at opnå og opretholde mere bæredygtige resultater. Spirax Sarco tilbyder kurser, der passer til alle niveauer af dampekspertise og kan skræddersy og levere træningen i et af vores træningscentre såvel som online.

Konklusion

Stadig flere virksomheder bestræber sig på at imødekomme deres miljøudfordringer, og netop derfor er behovet for miljømæssigt bæredygtige løsninger, som bruger bæredygtig energi, større end nogensinde. Vores kunder kan stole på, at vi hjælper dem på vej, uanset på hvilket stadie de befinder sig i deres rejse mod bæredygtighed.

Vil du vide mere om vores dampløsninger og energibesparelser?

Er du interesseret i at høre mere om vores services og hvordan du kan spare energi, så kontakt os. Vi glæder os til at være med til at bringe jeres virksomhed i mål. 

 

Relateret l├Žsning