Nyt og automatiseret kedel kontrol- og sikkerhedssystem

Simpel, sikker og pålidelig kedelovervågning

kedelkontrol

SPIRAX SARCO INTRODUCERER ET NYT OG AUTOMATISERET SYSTEM TIL KEDELOVERVÅGNING

Moderne kedler er designet til at kunne leve op til kravene indenfor mange forskellige industrier og deres processer. Derfor har vi udviklet et avanceret kedel kontrol- og sikkerhedssystem, som lever op til de krav, der stilles til de fleste kedelhuse. 

 Damp er yderst pålidelig og effektiv til opvarmning, styring og drift af udstyr på tværs af et produktionsanlæg. Kedlen er hjertet i anlægget, og netop derfor er kontrol og overvågning af vandniveau og -kvalitet altafgørende for at sikre et pålideligt og sikkert dampsystem.

Det nye HMI-kedel kontrol- og sikkerhedssystem fra Spirax Sarco giver dig automatiseret kontrol og overvågning. Risikoen for kostbar ikkeplanlagt vedligehold og nedetid reduceres og du undgår, at produktionen påvirkes.

De elektroniske kedel kontrol- og sikkerhedssystemer er designet til simpel installation og kan integreres i eksisterende systemer. Dette muliggør sikker og problemfri drift. Udstyret er godkendt iht. nationale standarder, relevante driftspraksis og lokale regulativer.

 Spirax Sarcos følere har ingen bevægelige dele og kan nemt monteres direkte på kedlens skal, og kræver ingen eller minimalt vedligehold.

Niveau-, TDS- og bundblæsningskontrol vises på en central HMI-skærm, og gør manuelle processer overflødige.

 Med det nye kedelsystem får du en HMI-løsning, som vi yder lokal support på. Vi kan hjælpe med installation og servicering, og får du brug for en reservedel, har vi den på lager til hurtig levering. 

 

Ældre versioner af kedeludstyret vil blive udfaset i løbet af et år. Ønsker du at få dit nuværende udstyr gennemgået og få identificeret forbedringsmuligheder og opgradering med nyt kedeludstyr, tilbyder vi en gennemgang hos jer eller via et teams møde. 

 

Kontakt en af vores dampeksperter og hør nærmere

 

Hvad er nyt?

Vores nye HMI (Human Machine Interaction) kedel kontrol- og sikkerhedssystem gør det muligt for operatører at overvåge kedlens forhold visuelt, og planlægge vedligeholdelse samt overvåge tendenser og alarmhistorik.

Kedel kontrol- og sikkerhedssystemet tilbyder:

Tidsbesparende standardiseret rapportgenerering

Pålidelig og forudsigelig dampforsyning

Simultan visning af kedelvandets TDS og niveau

Systemforbindelse til BMS / EMS

Det nye kedel kontrol- og sikkerhedssystem har følgende egenskaber:


5” touch-screen display med høj opløsning

Simpel BMS-forbindelse via Modbus RTU eller TCP/IP

Viser både niveau- og TDS-målinger

Overvåger tendenser og alarmhistorik til identifikation af potentielle problemer, som kan reducere kedeleffekten, så der kan tages rettidig aktion

SIL3 vandniveaumåler øger sikkerheden i kedelsystemet

Automatisk rensning af følere og detektion af kontaminering forlænger levetiden

Integreret TDS og bundblæsningskontrol

læs mere om det nye kedel kontrol- og sikkerhedssystem 

Fordele og funktioner

Kedelovervågning

Touch screen med høj opløsning

Simpel BMS-tilslutning vha. Modbus RTU eller TCP/IP

Viser både niveau- og TDS-målinger

Overvåger tendenser og alarmhistorik til identifikation af potentielle problemer,
som kan reducere kedeleffekten, så der kan tages rettidig aktion

SIL3 godkendt vandniveaumåler

SIL3 godkendt vandniveaumåler øger sikkerheden af kedelsystemet 

Automatisk rengøring af følere

Automatisk rengøring af følere og identifikation af kontaminering giver en længere levetid

Integreret bundblæsningsfunktion

Kedelovervågning
Data stille til rådighed, hurtigt og automatisk

Kan tilsluttes energistyringssystemer til fjernovervågning af tendenser og identifikation af områder med forbedringspotentiale 

Kedelovervågning

Reducerer det manuelle arbejde (og risikoen for menneskelige fejl) i bundblæsnings- og niveaukontrollen

Frigiver tid for dine medarbejdere og garanterer sikkerheden

Automatiseret kedelovervågning

Automatisk overvågning og justering af vandniveauet

Kontrol med kontaminering i henhold til opsatte parametre, betyder intet spild af brændstof og vand

Udfordringerne ved kedeloperation

Overholdelse af skiftende standarder

Ansættelse af veluddannede operatører

Uplanlagt nedetid, der påvirker produktionen

Nedetid grundet sikkerhedstjek

Anskaffelse af reservedele

Kan din damp-produktionsproces forbedres?

Overholder dine dampproduktionsprocesser den gældende lokale eller regionale lovgivning? Er din kedel sikker i forhold til personer, der befinder sig på anlægget og til omgivelserne.

Hvad er konsekvenserne ved ikke at overvåge din kedel?

Det er altafgørende at overvåge kedelvandets niveau og TDS. Kører kedlen med utilstrækkeligt vand, kan der opstå skader, og der er en potentiel risiko for en eksplosion.

Hvis DS-niveauet bliver mere koncentreret, kan dampboblerne stabilisere, og springer derfor ikke når de rammer vandoverfladen i kedlen. Hvis kedlen fyldes med bobler, føres skum over i hoveddampen.

Dette vil man selvfølgelig helst undgå, ikke kun fordi dampen er alt for våd når det forlader kedlen, men det indeholder også kedelvand med et højt niveau af opløste og måske suspenderede metaller. Disse metaller vil desuden forurene kontrolventiler, veksler og vandudladere.

Hvad kan du gøre for at mindske risikoen?

Mere automatisering for at fjerne menneskelige fejl

Vær sikker på at overholde den gældende sikkerhedslovgivning

Overvåg tendenser ved hjælp af realtidsinformation

Sørg for at personalet er kompetent og har modtaget den nødvendige træning

Få udført en anlægsgennemgang og test af dampkvalitet

Alt dette kan vores kedel kontrol- og sikkerhedssystem hjælpe med

Vores kedelhus kontrolsystemer og display-paneler stiller data til rådighed, hurtigt og automatisk, og kan tilsluttes energistyringssystemer, så du kan fjernovervåge tendenser og identificere forbedringsområder

Vores automatiske kedelhus kontrolsystemer reducerer det manuelle arbejde (og risikoen for menneskelige fejl) i bundblæsnings- og niveaukontrollen, og frigiver tid for dine medarbejdere og garanterer sikkerheden

Strenge krav betyder, at energiansvarlige skal finde områder til energibesparelser. Vores intelligente kontrolsystemer gør det lettere at forbedre effektiviteten og føre automatisk overvågning og justering af vandniveau og kontaminering.

De nye kedel kontrol- og sikkerhedssystemer er interessante hvis du

- har et ældre kedelsystem, og er på udkig efter et automatiseret system. Vores kedel kontrol- og sikkerhedssystemer kan hjælpe dig med at implementere automatiserede processer, og reducere det manuelle arbejde (og risikoen for menneskelige fejl) i bundblæsnings- og niveaukontrollen. Vores kedel kontrol- og sikkerhedssystemer er nemme at installere og integrere i eksisterende systemer. Vi står selvfølgelig altid til rådighed, hvis du har brug for hjælp til vedligeholdelse og reparation, samt reservedele

- ønsker at identificere områder til energibesparelser, men har et ældre kedelsystem, som ikke stiller data til rådighed. Vores kedel kontrol- og sikkerhedssystemer og display-paneler stiller data til rådighed, hurtigt og automatisk. De kan desuden tilsluttes energistyringssystemer, så du kan fjernovervåge tendenser og problemer, og identificere områder for forbedring

- ønsker at automatisere dit system og forbedre medarbejdereffektiviteten. Vores automatiserede kedel kontrol- og sikkerhedssystemer fjerner de manuelle arbejdsgange fra bundblæsnings- og niveaukontrol i dit kedelhus, og frigiver tid for dine medarbejdere og garanterer sikkerheden

- står overfor krav til energibesparelser for at opfylde lovgivningen. Med vores intelligente kontrolsystemer er det lettere for dig at forbedre effektiviteten. De overvåger og justerer automatisk vandniveauet og fører kontrol med kontaminering i henhold til opsatte parametre. På den måde sikrer du, at der ikke spildes brændstof og vand

- skal sikre, at der stilles damp tilgængeligt, så krav til produktion overholdes. Vores overvågningssystemer stiller data til rådighed, som gør dig i stand til at forstå hvor og hvornår, der opstår problemer, så du kan gribe ind, før produktionen påvirkes og dermed undgår uplanlagt nedetid.

Følg os

LinkedIn logo Youtube logo 

Alt om damp