Kundecase

Natural Food and Beverage Co.

Rendamp

05/11/2021

Dampkvalitet er af stor betydning for kvalitet og smag af slutproduktet når det kommer til fødevareproduktion.

 

Se hvordan Spirax Sarco hjalp fødevareproducent med at skifte til generering af rendamp til sin pakkeproces

Føde- og drikkevareindustrien er levende og blomstrende, men som en af de hurtigst voksende industrier har dens stærkt konkurrenceprægede karakter også tilføjet et betydeligt pres på driftsmarginerne på tværs af forsyningskæden. Som svar fokuserer mange organisationer på at identificere områder for forbedring af kvaliteten af produkter og processer. Som en af Storbritanniens førende pakkerier af fødevarer i genlukkelige poser, gjorde Natural Fruit & Beverage Co. netop det.

I slutningen af 2017 blev Jamie Walker, Manufacturing Manager hos Natural Fruit & Beverage Co. kontaktet af en nøglekunde, der ønskede at forbedre kvaliteten af deres produkt - babyfrugtpuré-poser. I sidste ende ønskede de at differentiere sig fra deres konkurrenter og vinde fremtidige supermarkedskontrakter.

Klarhed om damp

Jamies første resultater afslørede en almindelig misforståelse omkring brugen af damp i fødevareforarbejdning, og han opdagede, at der er langt mere at forstå end blot at vælge én type damp. Med behovet for at forstå, hvilken dampkvalitet der ville være bedst til deres proces, opfordrede Natural Fruit and Beverage Co. Dampspecialisten, Spirax Sarco, til at guide dem i den rigtige retning.

Rendamp generering

CO2 problemer

Indtil da havde kunden brugt CO2 til udrensning og rensning af overskydende rester, inden produktet blev lukket. Det blev tydeligt, at mens konkurrerende produkter blev forbedret i kvalitet, gav CO2 ingen plads til forbedringer og var også en dyr ressource. Derfor måtte der tages andre metoder i brug. Jamie søgte råd fra eksisterende leverandører og kolleger i branchen for at se, hvilke alternativer der var tilgængelige. Efter at have talt med en række eksperter besluttede han at følge op på anbefalingen om at bruge damp.

Rendampsgenerator

 

En rendamp-løsning

Spirax Sarcos dampeksperter blev inviteret til at præsentere for ledelsesteamet hos Natural Fruit & Beverage Co. Her blev de forskellige damptyper forklaret, begrebet rendamp som ingrediens, og hvordan det gælder i forhold til HACCP. Teamet af specialiserede ingeniører forklarede, at på trods af, at føde- og drikkevareproducenten havde gjort brug af filtreret damp i produktionsprocessen, kunne der opnås ensartethed i smag, farve og kvalitet af slutproduktet ved at vælge rendamp.

Generering og brug af rendamp i en proces betyder at kontrollere fødevandskvaliteten ved kilden. I stedet for at stole på en filtreringsproces for at udvinde partikler, bruger produktionen af rendamp en sekundær dampgenerator med evnen til at kontrollere den kemikaliefrie fødevandskvalitet.

Baseret på denne forklaring gik Natural Fruit & Beverage Co. videre og installerede en elektrisk kompakt rendampgenerator 50 kW (50 kg/t ved 3 bar) til opvarmning og kontrol af fødevandskvaliteten.

Jamie var generelt imponeret over den service, han modtog. Han udtager: "Spirax Sarco gav mig tillid til og sikkerhed for, at de kender emnet godt nok til at jeg følte mig tryg ved at installere en rendampgenerator i stedet for filtreret damp."

Siden installationen af den nye løsning har Spirax Sarco støttet Natural Fruit & Beverage Co. med regelmæssige besøg på stedet, hvilket har hjulpet Jamie med at få en bedre forståelse af, hvordan deres dampsystem fungerer.

Francisco Pedrosa, Clean Steam Specialist hos Spirax Sarco, England tilføjer: "Der er mange virksomheder over hele landet, der bruger de samme processer som Natural Fruit & Beverage Co., og alligevel ikke realiserer det fulde potentiale af rendamp. Skulle deres historie vække interesse hos nogen ligesindede producenter, vil vi være mere end glade for at tilbyde en konsultation for at rådgive om, hvor der er forbedringsmuligheder."

Hvis du ønsker at skifte til rendamp eller høre mere om forbedring af dampkvaliteten, så kontakt os.

Spirax Sarco gav mig tillid til og sikkerhed for, at de kender emnet godt nok til at jeg følte mig tryg ved at installere en rendampgenerator i stedet for filtreret damp.
Jamie Walker, Manufacturing Manager, Natural Fruit & Beverage Co.

Relateret læsning