Sådan inkluderer du damp i dit HACCP-arbejde

Damp som ingrediens i fødevareproduktion

20/04/2021

Sådan inkluderer du damp i dit HACCP-arbejde

Mens damp er den mest effektive metode til at overføre varme til din proces, skal anlægsansvarlige sikre, at den er fri for forurenende stoffer. Dette er med til at forbedre den overordnede produktkvalitet og reducere behovet for vedligeholdelse. 

Sådan inkluderer du damp i dit HACCP-arbejde

Som ansvarlig anlægs- eller kvalitetschef i fødevare- og drikkevareindustrien er du sikkert allerede fortrolig med begrebet HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) og vigtigheden af at inkludere damp i HACCP-analyse.

Her er fem overvejelser, som du bør gøre dig, for at være helt i front hvad angår damp som en del af HACCP og sikre, at lovgivning og standarder overholdes.

1. Behandl damp som en af dine vigtigste ingredienser

Kvaliteten af dine ingredienser vil allerede være højt prioriteret, men som ansvarlig for anlægget bør du også se test af dampkvalitet som et vigtigt led i fødevareproduktionsprocessen.

Mens damp er den mest effektive metode til at overføre varme til din proces, skal anlægsansvarlige sikre, at den er fri for forurenende stoffer. Dette er med til at forbedre den overordnede produktkvalitet og reducere behovet for vedligeholdelse. Når alt kommer til alt, ville du ikke bruge forurenede maskiner til at producere maden, så hvorfor risikere kvaliteten af din produktion ved ikke at give damp den opmærksomhed, det fortjener?

2. Kontrol af kemikaliefri fødevandskvalitet

Ved at sikre, at damp er inkluderet i din HACCP-analyse, har du allerede vist, at risikoen for kedelrelateret forurening er uacceptabel. Men hvordan tager du det et skridt videre og sørger for, at risikoen virkelig minimeres?

Investering i et nyt rendamp-system, der bruger 316 rustfrit stålrør og komponenter, gør det muligt at eliminere enhver potentiel risiko for, at partikler og kemisk forurening kommer ind i fremstillingsprocessen.

3. Stol på ren, filtreret damp

Damp spiller en værdifuld rolle i fremstillingen af fødevarer. Fra skrælning og kogning til dehydrering, er det en uundværlig del af fødevareproduktionskæden.

Selv om det er industristandarden, kan det at stole på filtreret / kulinarisk damp ikke give et ensartet slutprodukt og kan derfor være medvirkende til, at dit forretningsomdømme bringes i fare. Konsistens er vigtig i enhver virksomhed, og ved at bruge rendamp kan du bedre sikre kvaliteten af dine slutprodukter.

4. Bed om en hjælpende hånd

At inkludere damp i din HACCP-analyse behøver ikke være en uoverskuelig opgave, især når du allerede står over for korte deadlines og stramme budgetter. Spirax Sarco kan hjælpe med at opgaven, ved at tilbyde løbende support og rådgivning til forbedring af kvaliteten af dine rendamp-systemer, samt påtage sig nogle af dine vedligeholdelsesopgaver gennem en fleksibel servicekontrakt.

5. Udforsk nye muligheder

Ved at få foretaget en test af dampkvaliteten i dit anlæg og fjerne våd eller snavset damp, kan du identificere potentielle energibesparelser, optimere driften, nedbringe behovet for vedligeholdelse og forbedre produktkvaliteten.

Alle damptests er skræddersyede efter dine behov og tager hensyn til dit anlægs produktionsskemaer. Vi giver dig alle de nødvendige oplysninger, som gør, at du kan implementere damp som en del af dit HACCP-arbejde.

Kontakt os for mere information om at integrere damp i din HACCP-analyse.

Relateret l├Žsning