Blog: 12 måder at spare energi, penge og damp på

ENERGIBESPARELSER

01/05/2023

DER KAN SPARES ENORME SUMMER PÅ ENERGI-, DAMP- OG VEDLIGEHOLDELSESOMKOSTNINGER VED AT FORBEDRE EFFEKTIVITETEN AF DAMPANLÆG.

 

Efterhånden som virksomheder står over for et stadig mere komplekst sæt af energi- og bæredygtighedsudfordringer, er behovet for bæredygtige løsninger vigtigere end nogensinde før, og Spirax Sarcos energi- og dampeksperter har ekspertisen til at hjælpe dig med disse udfordringer.

Nedenfor er en liste over tolv trin og metoder, der kan hjælpe virksomheder med at spare penge, energi og damp.

 1. Brug en dampflowmåler til at overvåge dit dampforbrug, så du hurtigt kan sætte ind, hvis der opdages problemer med dampspild.

 2. Forøg dit dampsystems effektivitet ved korrekt at vælge, dimensionere og installere den type vandudlader, der passer bedst til applikationen.

 3. Undgå, at tilstoppede rørledninger sætter din tålmodighed på prøve og sænker produktionen. Brug filtre for at forhindre tilsmudsning og beskadigelse af udstyr. Installer "Y"-si til dampledningen på deres side for at eliminere en vandlomme, forhindre frostskader og reducere erosion af kontrolventilsædet.

 4. En simpel dampseparator/filterkombination vil gøre ethvert steriliseringsudstyr sikrere og mere effektivt. En separator er også en effektiv drypstation på ethvert sted.

 5. Fjern gætværket ved at teste vandudladere ved at installere vandudlader-monitorering på hele dit anlæg. Effektiv dampenergibesparelse kræver regelmæssige vandudlader-surveys og et vedligeholdelsesprogram. Find, identificer efter type og marker hver vandudskiller. Efterse og reparer eller udskift med den korrekte type til den enkelte applikation efter behov.

 6. En dampkompressor, som kombinerer lavtryks- og højtryksdamp for at lave middeltryksdamp, kan være en værdifuld investering, som du bør overveje. Den kan også genvinde ellers spildt flashdamp.

 7. Hold din kedel klar til maksimal driftseffektivitet med regelmæssig vedligeholdelse af dens brændstoftilførselssystem. Oprethold korrekte niveauer af CO, CO2, NOx osv. Overvåg temperaturen på kedlens udstødningsgas. Højere temperaturer betyder snavsede varmeoverførselsflader; lave temperaturer fører til sure forhold og dyre reparationer. God kontrol forhindrer luftforurening og reducerer brændstof- og driftsomkostninger.

 8. Kedeludblæsning og rentvand-behandling er et must. Reducer energitabet ved at optimere dine "koncentrationscyklusser" og installere et automatisk nedblæsningskontrolsystem med en varmegenvindingspakke.

 9. Generer og distribuer damp ved højt tryk for den mest effektive kedeldrift, højeste dampkvalitet og laveste rørsystemomkostninger. For at opnå den bedste driftsøkonomi skal du reducere damptrykket på brugsstedet med en trykreduktionsventil.

 10. Generer damp af højeste kvalitet ved at forhindre overbelastning af kedlen og installere separatorer. Ved spidsbelastningsperioder reduceres ikke-kritiske belastninger med en modtryksregulator. Overvej dampakkumulatorer til sporadiske spidsbelastningsperioder.

 11. God isolering på damprør, herunder flanger og ventiler, er nødvendig for at reducere varmetabet med op til 95%. Efterse regelmæssigt eksisterende isolering, udskift beskadigede områder og opgrader dårligt isolerede områder.

 12. For små dampbelastninger, der opstår om natten eller i weekenden, hvor dine store kedler kunne blive lukket ned, er et miljøvenligt alternativ at installere en el-kedel. Dette er også fordelagtigt, når en ny dampapplikation skal implementeres langt fra det eksisterende dampdistributionssystem.

Følg os

LinkedIn logo Youtube logo 

Alt om damp