Double block and bleed ventiler

Double block and bleed ventil

15/06/2023

Double Block & Bleed ventiler

DBB-ventiler: Spirax Sarco SafeblocTM är en lösning med en unik platsbesparande design som innebär snabbare installation och färre skarvar.

Se hur Double Block & Bleed-ventilen fungerar

 

Spirax Sarco SafeblocTM är en lösning med en unik platsbesparande design som innebär snabbare installation och färre skarvar 

Spirax Sarco SafeblocTM-ventiler är snabbare och enklare att installera än en traditionell block- and bleed-lösning. De har en innovativ design som inkluderar två förseglade avstängningsventiler och en dräneringsventil. Samtidigt är designen kompakt och platsbesparande.

Dubbel avstängning och dräneringsventil används  och är ofta ett krav i många industrier, inklusive livsmedel och läkemedel. De används oftast där dränering av ventilkaviteten krävs, för säker avstängning av rörledningar i samband med underhåll eller för att förhindra kontaminering av slutprodukten.

Undvik driftstopp och kontaminering av slutprodukten

SafeblocTM är så kallade dubbel block- and bleed-ventiler, som garanterar ett konsekvent och påvisbart nollläckage av olika vätskor. Deras primära funktion är att isolera och därigenom förhindra att slutprodukten kontamineras, t.ex. i samband med service, reparation eller rengöring utan att behöva stoppa verksamheten.

Lätt att drifta och installera med en kompakt och mångsidig design

SafeblocTM kan installeras utan att några rörbehöver bytas i utrymmet som blir över från en befintlig ensam avstängningsventil. De är designade för användning som in-line double block- and bleed-ventiler på ång-, gas-, vätske-, kondensat- och vattensystem.

Egenskaper och fördelar med Spirax Sarco SafeBlocTM

  • Dubbel avstängning i kompakt design
  • Snabb och enkel att installera jämfört med traditionella dubbla block och bleed-lösningar
  • Installationen kräver ingen modifiering av rörledningar i utrymmet som lämnas av en befintlig enkel avstängningsventil
  • Färre skarvar = mindre risk för läckage
  • Dräneringsventilen tar bort trycket från det nedåtgående flödet när det uppåtgående flödet stängs av
  • Kan levereras med flänsar från DN15 upp till DN100
  • Uppfyller kraven enligt PED 2014/68/EU
  • EN 10204 3.1 certifierad

Läs mer om double block and bleed-ventiler

Spirax sarco safebloc

Kontakta din lokala ångexpert och ta reda på mer om Spirax Sarco dubbelblock and bleed-ventiler