ARTIKEL: STEAM INFUSION - ÅNGINFUSION

REDUCERA ENERGIFÖRBRUKNINGEN

Steam Infusion Vaction™ Pump

01/09/2022

Med en 17 % minskning av energiförbrukningen med Steam Infusion och en motsvarande minskning av utsläppen av växthusgaser är livsmedels- och dryckestillverkare ett steg närmare nollutsläpp.

Ny forskning ledd av National Center for Food Manufacturing, University of Lincoln, visar att Steam Infusion kan minska energianvändningen med 17 % per batch jämfört med vanlig direktuppvärmning med ånga, vilket sparar 278 h produktionstid och 9 ton utsläpp av växthusgaser per pannproduktionslinje varje år.

Forskningen visar också att Steam Infusion – en unik livsmedelsbearbetningsteknik – kan förbättra kvaliteten på ett brett utbud av slutprodukter och möta konsumenternas efterfrågan på välsmakande mat och dryck med en "grön stämpel".

Steam Infusion hjälper till att uppfylla kraven för minskade CO2-utsläpp

Enligt FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) står den globala livsmedels- och dryckesindustrin för en tredjedel av världens utsläpp av växthusgaser och därför ställs stora krav på industrin att minska CO2-utsläppen. Steam Infusion kan stödja företagens planer på att gradvis minska utsläppen i alla sina anläggningar.

Med en 17 % minskning av energiförbrukningen med Steam Infusion och en motsvarande minskning av utsläppen av växthusgaser är livsmedels- och dryckestillverkare ett steg närmare nollutsläpp. "

Hur fungerar Steam Infusion?

Steam Infusion är en enkel process som hjälper livsmedelstillverkare att övervinna många av de utmaningar de möter varje dag när de producerar mat och dryck, från soppor till såser och mejeriprodukter, inklusive fastbränd kontaminering, varierande produktkonsistens och långsamma tillagningstider.

Steam Infusion Vaction™ Pump använder ånga som en drivkraft för att samtidigt värma, blanda och pumpa vätskor med och utan partiklar och kan värma 1000 kg produkt från 15°C till 90°C på fem minuter utan att bränna eller skada partiklar. Steam Infusion kan enkelt eftermonteras i nya eller befintliga kokkärl eller installeras direkt i produktionslinjen. Producenter som använder Steam Infusion uppnår vanligtvis dubbelt så stor tillagningskapacitet jämfört med traditionella metoder.

Läs hela artikeln (på engelska)

 steam infusion ånginfusion

 

 ånginfusion steam
 Steam infusion in-tank  Steam infusion in-line
 

Steam Infusion finns både som lans för tank och som in-line. Vi rekommenderar att du använder renånga (clean steam) tillsammans med Steam Infusion.

Steam Infusion kan minska energiförbrukningen

Läs broschyren om ånginfusion

titta på videor om hur ånginfusion kan förbättra din produktionskapacitet