KUNDECASE

Heinz

19/01/2023

Heinz kan kutte mer enn 4 % av energibruken i løpet av de neste 3 årene på fabrikken i Wigan etter å ha signert en kontrakt med Spirax Sarco for kondensatpottehåndtering.

Spirax Sarco kondenspottegjennomgang hjelper Heinz med redusere karbonltslipp med 200 tonn i år.

Heinz kan kutte mer enn 4 % av energibruken i løpet av de neste 3 årene på fabrikken i Wigan etter å ha signert en kontrakt med Spirax Sarco for kondensatpottehåndtering. Beslutningen kom etter at Heinz hadde opplevd stor suksess med en tidligere gjennomgang av kondensatpotter som sparte nok energi og behandlet vann til å betale for seg selv på mindre enn ni måneder.

Heinz-fabrikken i Wigan er den største matvarefabrikken i Europa. Det 55 hektar store anlegget produserer hermetisert suppe, bakte bønner, pasta og pudding for det britiske og europeiske markedet, og energisenteret på stedet genererer opptil 140 tonn damp i timen for å holde hermetikklinjene i gang.
I den nye avtalen skal Spirax Sarcos teknikere utføre anleggsgjennomganger hver 6. måned og identifisere kondenspottene som trenger vedlikehold av Heinz sine egne servicemedarbeidere. Spirax Sarcos spesialister vil bruke rundt 10 dager i året på å sjekke, identifisere og rapportere tilstanden til hvert vannutløp.

"Da Spirax Sarco foretok den første kondenspottegjennomgangen, ga de et konservativt estimat for besparelser, og vi endte opp med enda høyere besparelser," sier Barry Aspey, Utilities Manager hos Heinz. Det hjalp oss å ta beslutningen om å signere 3-årskontrakten. Dersom de nye spareanslagene stemmer, er det mye for pengene og de vil bety at vi reduserer CO2-utslippene med 200 tonn per år.

Da Spirax Sarco utførte den første gjennomgangen av kondenspottene, ga de et konservativt estimat for besparelser, og vi endte opp med enda høyere besparelser.
Barry Aspey, Utilities Manager hos Heinz
  • MÅL: Redusere karbonutslipp og spare energi
  • LØSNING: Spirax Sarco kondenspottegjennomgang
  • RESULTAT: 4 % reduksjon i energiforbruk og karbonutslipp kuttet med 200 tonn i året

FØLG OSS PÅ LINKEDIN

LinkedIn Logo

Alt om damp