Kundecase

Piramal Healthcare

Vandudladere

03/03/2022

Vandudladere forbedrer produktionseffektivitet hos lægemiddelproducent

 

Automatiske vandudladere fra Spirax Sarco har vist sig så effektive til at forbedre temperaturkontrol og løse vedligeholdelsesproblemer på tre af virksomhedens ovne, at Piramal planlægger at installere dem på stedets to resterende enheder.

"Temperaturkontrollen på ovnene var tidligere ±5 oC, men nu er den nøjagtig til ±0,5 oC," siger maskiningeniør Paul Lunn. "Vi ved ikke præcis, hvor meget vi sparer, men vi ved, at den forbedrede kontrol må være energibesparende, fordi tørretiden er reduceret."

Opbygningen af kondensat forårsagede også korrosion og erosion i varmespiralerne. Piramal skulle typisk udskifte hver spole en eller to gange om året, og sætte en ovn ud af drift i tre dage hver gang. Ud over omkostningerne ved reparationer og nedetid måtte alle produkter i ovnen, når en spole sprang, kasseres. "Vi har ikke haft problemer med spolerne, siden Spirax Sarco-pumper blev installeret. Jeg vil sige, at reduktionen i vedligeholdelse har været den største fordel for mig," siger Paul Lunn.

Alle problemerne var forårsaget af en ophobning af flydende kondensat i dampspiralerne. Modtryk gjorde væsken svær at rense ved hjælp af konventionelle vandudladere, men de automatiske vandudladere fra Spirax Sarco kan altid rense kondensat effektivt, selv under vakuum.

De automatiske vandudladere fungerer som vandudladere for at dræne kondensatet normalt, så længe der er overtryk i dampspiralerne. Men falder trykket i systemet under kondensatmodtrykket, pumper de dampdrevne vandudladere aktivt kondensatet væk.

"Vi har arbejdet godt med Spirax Sarco før, og denne gang arbejdede den lokale tekniker sammen med os for at designe en løsning og anvende den med succes," siger Paul Lunn. "Nu har vi set, hvor godt de automatiske vandudladere fungerer på de første tre ovne, og vi planlægger derfor at montere dem på de to andre."

Piramal Healthcare er en førende lægemiddelproducent. Virksomheden overtog Morpeth-anlægget i 2006, hvor den fortsætter med at lave en række hormonbaserede produkter, herunder orale præventionsmidler.

Vi har arbejdet godt med Spirax Sarco før, og denne gang arbejdede den lokale tekniker sammen med os for at designe en løsning og anvende den med succes. Nu har vi set, hvor godt de automatiske vandudladere fungerer på de første tre ovne, og vi planlægger derfor at montere dem på de to andre."
Paul Lunn, maskiningeniør, Piramal Healthcare

Relateret læsning