Kundecase

Lionel Hitchen

Temperaturkontrol

07/12/2021

Som en førende uafhængig producent af naturlige ekstrakter, olier og smagsstoffer til fødevareindustrien har Lionel Hitchen valgt at standardisere deres pneumatiske kontrolventiler fra Spirax Sarco for at sikre, at hver batch af produktet har den krævede standard.

Lionel Hitchen var overbevist om, at Spirax Sarco kontrollere kunne sikre den pålidelighed og præcision, der er krævet i nogle af virksomhedens mest afgørende temperaturkontrolapplikationer, da de gennem de sidste 15 år har brugt en række Spirax Sarco produkter rundt omkring på anlægget.

Præcis kontrol

Det valgte system styrer temperaturen på virksomhedens harpiksblandebeholdere, som opvarmes ved hjælp af dampkapper. Den er afhængig af en Spirax Sarco KE71 kontrolventil, udstyret med en PN6000 aktuator og en PP5 pneumatisk ventilpositioner. En temperatursonde inde i beholderen fører data tilbage til en PN600 pneumatisk controller, der overvåger processen.

Pneumatiske styringer egnet til brug i ATEX-zoner var det naturlige valg, da atmosfæren i nogle dele af fabrikken er potentielt farlig. "Der er intet elektrisk signal, så der er ingen risiko for antændelse," siger teknisk chef Chris Dimmick. "Og det vigtigste er, at produkterne alle er meget pålidelige."

Store dele af smagsingredienserne lavet af Lionel Hitchen er meget dyre. Et typisk urteekstrakt kan koste alt fra £ 50 til £ 200 pr. kg, hvor nogle af de mere eksotiske ekstrakter koster mange gange mere. Virksomheden blander og standardiserer partier af disse ekstrakter i beholdere med en kapacitet på enten 600 eller 1200 liter.

Præcis temperaturkontrol er afgørende gennem hele processen, forklarer Chris Dimmick: "Når vi producerer en oleoresin, skal vi standardisere den ved at blande den med andre ingredienser og opvarme den til en bestemt temperatur. Hvert produkt er unikt med forskellig viskositet, men vi kan ikke brænde det, for så ødelægges smagen. Uanset produktet skal vi være i stand til at indstille processen til en bestemt temperatur, der passer til det."

Ud over sine harpiksblandingsbeholdere har Lionel Hitchen også brugt det samme Spirax Sarco udstyr til at kontrollere kølevandet, der strømmer gennem nogle af dets destillationsanlæg, hvilket bringer det samlede antal temperaturkontrolsystemer, der i øjeblikket er i brug på stedet, op på ti.

Relateret l├Žsning