Kundecase

Kundecase: Westons Cider

Bæredygtig energi

15/02/2022

Kundecase: Westons Cider

Omvendt osmose sænker de årlige brændstofomkostninger hos Westons Cider med 44.000 GBP – og giver en fælles industripris til Westons og Spirax Sarco

Westons Cider har reduceret sine årlige brændstofomkostninger med 44.000 GBP og har reduceret vandforbruget betydeligt efter installationen af et Spirax Sarco omvendt osmose (RO) vandbehandlingssystem. De opnåede besparelser førte til, at Westons Cider og Spirax Sarco blev udnævnt til fælles vindere af Food Processing Magazine's "Energy Management" pris i 2014.

Omvendt osmose systemet fra Spirax Sarco reducerer brændstof- og energiforbruget ved at reducere mængden af kedeludblæsning og behov for vand. Regelmæssig kedelblæsning forhindrer totalt opløste faste stoffer (TDS) i at ophobes i kedlen, hvor de kan forårsage problemer såsom overførsel og aflejringer. RO-systemet fra Spirax Sarco behandler vandet før det når kedelfødetanken, og fjerner mere end 98 % af TDS for at producere vand af høj kvalitet med lav ledningsevne. Dette har skåret nedblæsningen fra 3 % til mindre end 1 %, hvilket har resulteret i besparelser på brændstof, vand og kemikalier til kedelbehandling.

"Installationen var hurtig og nem, og RO-systemet erkompakt. Vi er meget tilfredse med resultaterne."
Jason Roberts, Teknisk Chef, Westons Cider

Installationen af ​​RO-anlægget har sammen med andre forbedringer af vandbehandlingsanlægget hos Westons resulteret i betydelige forbedringer af kvaliteten og tørheden af ​​den producerede damp. Som følge heraf indeholder dampen nu mere energi, hvilket betyder, at der er behov for mindre damp, hvilket bidrager til brændstof- og vandbesparelserne på anlægget.

Projektet har vist en trinvis ændring i kontrol og effektivitet og har muliggjort en stigning i kedelkoncentrationscyklusserne. Det har som resultat givet mindre kedelpåfyldning og kedeludblæsning.

Faktisk er det RO-behandlede vand så rent, at det har fjernet ophobningen af ​​aflejringer fra kedlen, hvilket reducerer antallet af mandetimer, der skal til for at vedligeholde kedlen, især forud for det årlige forsikringseftersyn.

 

Westons Ciders tekniske chef, Jason Roberts, udtaler: "Før RO-systemet blev installeret, ville det tage vores ingeniør cirka tre dage at afmontere kedlen til det årlige forsikringseftersyn, udføre det nødvendige arbejde og derefter sætte det sammen igen og få det til at dampe. Efter installationen af RO-systemet tager det nu lidt over en dag.”

Westons Cider i Much Marcle, Ledbury, England fremstiller cider og pærecider. 2.500 kg/t kedlen producerer damp til forskellige procesopgaver, herunder CIP og dampsteriliseringsfiltre til produktion. "Westons er en meget miljøbevidst virksomhed," siger Jason Roberts. "Da Spirax Sarco foreslog, at installation af RO kunne spare kedelblæsningsvand, var vi meget interesserede. Installationen var hurtig og nem, og RO-systemet er kompakt. Vi er meget tilfredse med resultaterne, og vi kan godt overveje at bruge RO igen i andre applikationer."

 

Følg os

LinkedIn logo Youtube logo 

Alt om damp