Hold dampen oppe i fødevare-produktionen

foedevaresikkerhed

25/03/2021

 

Blanchering, skrælning, kogning, overtræk, destillation, afdampning, pasteurisering, dehydrering, ekstrudering og krympeemballering. Listen af næringsmiddelprocesser, hvor damp spiller en central rolle, er lang. Med et af markedets bredeste produktprogrammer inden for dampsystemer kan Spirax Sarco hjælpe kunderne med at forbedre proceseffektiviteten, højne kvaliteten og spare energi i hverdagen. 

Damp som ingrediens

Damp kan inddeles i tre kategorier: Rådamp, filtreret damp, rendamp og sterildamp. Kvaliteten er væsentlig, når damp anvendes som ingrediens i fødevareindustrien, hvor nogle producenter er tilfredse med filtreret damp, mens andre foretrækker damp genereret via en rendampgenerator. Spirax Sarco har både kompetencerne og udstyret til at imødekomme kundernes specifikke behov, når det handler om dampens kvalitet og tørhed. 

”Vi leverer løsninger, der hjælper med at opnå tør mættet damp, som er vigtig for at sikre en optimal overførsel og minimal belastning af udstyret. Går vi skridtet videre, tilbyder vi også rendampgeneratorer, hvor kontrolleret og kemikaliefrit vand, også kaldet omvendt osmose, føres gennem en generator i rustfrit stål. På den måde undgår man urenheder, der kan påvirke både sikkerhed og smag,” forklarer Klaus Bruun, Food & Beverage driver hos Spirax Sarco.

En værdiskabende samarbejdspartner

På baggrund af den store erfaring og ekspertise, der er blevet oparbejdet gennem årene, har Spirax Sarco opbygget et godt og troværdigt omdømme i branchen. Det skyldes ikke mindst kvaliteten af 
deres rådgivning, produkter og service, som i høj grad kan mærkes på kundernes bundlinje. ”Med fokus på alt fra rådgivning, beregninger og projektering til teknisk support og service tager vi kunden i hånden i hele forløbet. Vi udfører blandt andet surveys, hvor vi kommer ud og tester dampsystemernes vandudladere.

Ved førstegangssurveys finder vi erfaringsmæssigt 12-15 procent defekte vandudladere, hvilket koster kunderne en del tabt energi. De besparelser, man kan opnå ved en mindre survey, hvis vi finder bare én defekt vandudlader, kan stort set betale for hele gennemgangen,” forklarer Klaus Bruun og fortsætter: ”Vi oplever et meget begrænset fokus på de procesdele, som har med damp at gøre. De bliver kun udskiftet, når komponenter går i stykker og produktionen holder stille, selvom de er lige så vigtige som alt muligt andet procesudstyr. Der er derfor store besparelser at hente ved regelmæssige eftersyn og forebyggende vedligehold, og vi råder over nogle af branchens dygtigste og mest erfarne teknikere på området,” slutter han.

Se vores udvalg af produkter til rendamp

Vores produkter indenfor rendamp er velegnede til sterile produktionsmiljøer