God dampkvalitet er vigtigt i føde- og drikkevare-produktion

clean steam

24/01/2022

 

Rendamp betragtes som best practise til fremstilling af føde- og drikkevarer, hvor damp er i kontakt med produktet. Derfor er god dampkvalitet vigtigt i føde- og drikkevareproduktion.

Føde- og drikkevareproducenterne ville ikke bruge ingredienser af dårlig kvalitet i deres produkt, så hvorfor skulle de bruge damp af dårlig kvalitet? Brugen af rendamp betragtes som best practise til fremstilling af føde- og drikkevarer, hvor damp er i kontakt med produktet. I processer hvor damp anses som ingrediens er rendamp den eneste mulighed for at undgå en mulig forurening.

Spirax Sarcos fødevaregodkendte EC1935/2004 rendampgenerator genererer rendamp.

Undgå kvalitetsproblemer med brugen af den rigtige damptype

Føde- og drikkevareproducenter ønsker at undgå kvalitetsproblemer, produktspild og i værste til fælde produkttilbagekaldelser, som kan skade deres omdømme. Der er ingen specifik lovgivning der regulerer kvaliteten af damp i føde- og drikkevarefremstilling, selvom brugen af den forkerte damptype kan skade smag og lugt af det færdige produkt. Ved at inkludere kontrol af dampkvalitet i sine HAACP-procedurer, kan producenterne sikre, at krav til produktkvalitet overholdes.

Fordelene ved at implementere rendamp-processer

Damp af god kvalitet hjælper med at få det bedste ud af driftsapplikationer og processer. Processer, der bruger damp, kræver at dampen fungerer effektivt. For at damp kan fungere optimalt, skal dampen være tør med en minimal mængde fugt. Og så skal dampen leveres ved det optimale tryk. Damp af god kvalitet sikrer korrekt proceskontrol, korte opvarmningstider og maksimal produktivitet. Samtidig minimeres forbruget i processen – hvilket betyder for føde- og drikkevareindustrien, hvor damp betragtes som en ingrediens.

Rendampgeneratoren hjælper føde- og drikkevareproducenter med at give deres forbrugere total sikkerhed og eliminerer risikoen ved brug af anlægsdamp, når produktet er i direkte kontakt med føde- og drikkevarer. Rendampgeneratoren til føde- og drikkevareprocesser leveres som en færdig løsning klar til installation og idriftsættelse, og kan leveres med damp- eller el-forsyning.

Se vores udvalg af produkter til rendamp

Vores produkter indenfor rendamp er velegnede til sterile produktionsmiljøer