Kundecase

Catalent Pharma Solutions

Energibesparelser

29/10/2021

 Catalent Pharma Solutions høster frugterne efter virksomhedens beslutning om at udskifte sine gamle shell-and-tube rørvekslere til kompakte Spirax Sarco EasiHeat™ damp-til-varmtvand-systemer. 

Catalent Pharma Solutions høster frugterne efter virksomhedens beslutning om at udskifte sine gamle shell-and-tube rørvekslere til kompakte Spirax Sarco EasiHeat™ damp-til-varmtvand-systemer. Spirax Sarco beregnede, at Catalent kunne spare 6.500 pund om året i energiomkostninger ved at udskifte en enkelt 540 kW brænder med en EasiHeat™.

Catalent har gennem de sidste fem år udskiftet sine gamle varmevekslere og har nu ni EasiHeat™-systemer. Ifølge Arthur Burnett, Engineering Manager hos Catalent, er den største besparelse fundet i mindre nedetid og færre vedligeholdelsesomkostninger: "Det vigtigste er, at vi nu ikke har nogen sommerstop, da det plejede at vare to uger. Vi kan også passe varmevekslerne med én forsyningstekniker i stedet for fire, så det frigør tid til vores vedligeholdelsesteam. Tidligere var der så meget arbejde involveret i brændeovnene, at vi nogle gange var nødt til at hente teknikere ind til at servicere dem, hvilket naturligvis var en yderligere udgift.”

Shell-and-tube varmevekslere er trykbeholdere og skal derfor afmonteres årligt til et forsikringseftersyn. EasiHeat™-systemer er i stedet afhængige af pladevarmevekslere i rustfrit stål (PHE'er), som eliminerer behovet for nedtagning. PHE'er er også ekstremt kompakte og energieffektive.

Catalents Swindon i England indkapsler forskellige produkter i gelatinekapsler. De nye varmevekslere betjener to varmtvandssystemer, det ene ved 80 oC til procesvand og aircondition, og det andet ved 60 oC til håndvask.

"De gamle rørvekslere var mere end 20 år gamle," siger Mr. Burnett. "De var ikke særlig effektive, langsomme til at varme op og var en flaskehals i processen."EasiHeat™-systemerne lever mere end op til opgaven: ”Vi plejede at køre tre store varmeapparater til én anvendelse og erstattede dem med to kompakte EasiHeat™-systemer. Selvom vi altid har et på permanent stand-by af sikkerheds- og vedligeholdelsesforanstaltninger, har vi aldrig haft behov for at bruge det til en applikation, fordi EasiHeat™-systemerne er så effektive."

Spirax Sarco-løsningen var et logisk valg for Catalent, fordi de to virksomheder allerede havde et stærkt samarbejde. "De har allerede leveret alle vores vandudladere og kondensatgenvindingssystemer, og vi har siden indgået flere serviceaftaler for at vedligeholde vores udstyr," siger Mr. Burnett. "Det er godt at have et så vellykket forhold til en samarbejdspartner, og det gav mening at blive hos Spirax Sarco."

 

  • Mål: Opgradering af 20 år gammelt system
  • Løsning: Erstatte med 2 kompakte EasiHeat™ varmeveksler-systemer

Video: Spirax EasiHeat

Det er godt at have et så vellykket forhold til en samarbejdspartner, og det gav mening at blive hos Spirax Sarco.
Arthur Burnett, Engineering Manager hos Catalent Pharma Solutions

Mere om EAsiHeat

EasiHeat™ er en kompakt løsning til varmeoverføring, med en overlegen energieffektiv ydeevne.

Relateret læsning