Blog: Sådan optimerer du energibruget i bryggeriets kedelhus

Energibesparelser

05/09/2022

 

Du føler måske, at dit kedelhus bare skal blive ved med at gøre sit arbejde, og så længe det fortsætter med at pumpe den damp ud, som din proces har brug for, behøver du ikke bekymre dig om det. Virkeligheden er, at det er sandsynligt, at du kan identificere adskillige muligheder for effektivitets- og produktivitetsforbedringer i dit kedelhus, du skal bare vide hvordan. Mange ved ikke, at effektivitetsforbedringer i dit kedelhus vil hjælpe med at reducere dit energiforbrug, hjælpe dig med at nå dine CO2-mål og have en varig positiv indvirkning gennem hele din brygningsproces.

Og med et stadigt stigende økonomisk pres i bryggeriindustrien, skal du være bedre til at kunne identificere de mest effektive måder at spare energi og vand på.

Hvis du er bekymret for, at det er dyrt at realisere disse besparelser, vil du blive overrasket over at høre, at relativt små investeringer i dine kedelsystemer kan resultere i betydelige vand- og energibesparelser, samt have en virkningsfuld effekt på hele bryggeriprocessen.

Et eksempel:

  • Effektive kontrolsystemer (niveau og TDS) på din kedel sikrer drift med den rette kapacitet og kvalitet, og de tilknyttede risici for overførsel og påvirkning af dampkvaliteten, undgås. Dette resulterer i mindre vandspild.
  • Genvinding af varme fra kedelblæsning til brug andre steder kan genvinde op til 80 % af energien.
  • Installation af målere til at måle energi og flow vil hjælpe med at identificere områder for forbedringer, som ellers kan blive overset.
  • Installation af effektive kondensatgenvindingssystemer giver dig mulighed for at modtage kondensatet fra din proces og returnere det til brug i kedelhuset – hvilket giver potentielle vand- og energibesparelser.

Varmegenvindingssystemer genvinder varme, som ellers kan gå tabt fra et bryggeris højtrykskondensatretur, hvilket gør det muligt at bruge det til at øge fødevandstemperaturen.

Dette er blot nogle få eksempler på, hvordan optimering af dit kedelhus’ ydeevne vil generere positive resultater og vil have en gavnlig effekt på din proceseffektivitet.

Kontakt os for at få mere at vide om, hvordan metoder til hurtige gevinster kan identificeres i dit kedelhus, eller mere information om forbedring af effektiviteten i din bryggeproces.