ARTIKKEL: STEAM INFUSION

REDUSER ENERGIFORBRUKET

steam infusion

08/03/2023


Ny forskning ledet av National Center for Food Manufacturing, University of Lincoln, viser at Steam Infusion kan redusere energibruken med 17 % per batch sammenlignet med konvensjonelle kokegryter, og sparer 278 timers produksjonstid og 9 tonn klimagassutslipp pr. gryte hvert år.

Forskningen viser også at Steam Infusion – en unik teknologi for matforedling – kan forbedre kvaliteten på et bredt spekter av sluttprodukter og møte forbrukernes etterspørsel etter velsmakende mat og drikke med et "grønt stempel".

Steam Infusion bidrar til å oppfylle kravene til reduksjon av CO2-utslipp

I følge FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) står den globale mat- og drikkeindustrien for en tredjedel av verdens klimagassutslipp, og det stilles derfor store krav til industrien om å redusere CO2-utslippene. Steam Infusion kan bidra til selskapenes planer om å gradvis redusere utslippene i alle sine anlegg.

Med 17 % reduksjon i energiforbruket ved bruk av Steam Infusion og en tilsvarende reduksjon i klimagassutslipp, er mat- og drikkeprodusenter ett skritt nærmere nullutslipp.

Hvordan virker Steam Infusion?

Dampinfusjon er en enkel prosess som hjelper matprodusenter med å overvinne mange av utfordringene de møter hver dag når de produserer mat og drikke, fra supper til sauser og meieriprodukter, inkludert fastbrennende forurensning, varierende produktkonsistens og langsomme tilberedningstider.

Steam Infusion Vaction™ Pump bruker damp som en drivkraft for samtidig å varme, blande og pumpe væsker med og uten partikler og kan varme opp 1000 kg produkt fra 15°C til 90°C på fem minutter uten forbrenning eller partikkelskade. Steam Infusion kan enkelt ettermonteres i nye eller eksisterende kokekar eller installeres direkte i produksjonslinjen. Produsenter som bruker dampinfusjon oppnår typisk dobbelt så høy tilberedningskapasitet sammenlignet med tradisjonelle metoder.

Les hele artikkelen (på engelsk).

Steam Infusion er tilgjengelig både som lanse for tank og som in-line. Vi anbefaler at kulinarisk damp brukes sammen med Steam Infusion.

Steam injection Steam infusion in-tank
Steam Infusion lanse Steam Infusion in-line

 

steam infusion

Doble produksjonskapasiteten din for mat uten fast forbrenning

SE VIDEOER AV HVORDAN STEAM INFUSION KAN FORBEDRE PRODUKSJONSKAPASITETEN DIN

fordeler med steam infusion

Steam Infusion kan varme og blande ingredienser samtidig for å lage et perfekt sluttprodukt.

Eliminerer risikoen for forurensning som følge av påbrenning.

Ingen hot spots, en dampfase med lavt trykk og lav oppholdstid gjør at ingrediensene ikke utsettes for veldig høye temperaturer. Dette forhindrer forekomsten av en maillard-reaksjon etterfulgt av brenning.

Rengjøringstiden reduseres med gjennomsnittlig 40 %. Kjør opptil 10 produksjoner på rad uten behov for en full CIP. Dobler produksjonskapasiteten.

Tilbred 1000 kg produkt på mindre enn 10 minutter. Steam Infusion gir tre ganger raskere oppvarming sammenlignet med tradisjonelle prosesseringsteknikker.

Ideell for produksjon av produkter med tykkere væske eller som er vanskeligere å varme opp, hvor høyere damptrykk kan brukes for å redusere produksjonstiden uten at det går ut over kvaliteten.

Oppgrader i stedet for å erstatte.

En kostnadseffektiv måte å forlenge levetiden til en gryte med dobbel mantel som er på slutten av levetiden. En ny formel for sunnere produktsammensetning.

Forsøk med høyfett melkesauser laget ved bruk av Steam Infusion har resultert i en 20 % reduksjon i fett sammenlignet med tradisjonelle matlagingsmetoder.

Innholdet av salt og sukker kan reduseres, da mer smak fanges opp fra ingrediensene i produktet.

Opptil 50 % reduksjon i mengden krydder sammenlignet med matlaging i en gryte med dobbel mantel. Opprettholder partikkelintegritet.

Ved Steam Infusion brukes fri passasje, som gjør det mulig å behandle partikler opp til 20 mm. Dette unngår en ubehagelig tekstur som kan oppstå under langsomme koketider og omrøring.