LAUHDEJÄRJESTELMÄN PARANNUKSET KALIFORNIASSA

Tehokkuuden lisääminen F&B-teollisuudessa

California nut production

01/05/2024

Asiakas: Ruokapalvelun tuottaja

Estä katon vahingoittuminen tuuletusputken lauhdepisaroista
Tulevien vaaratilanteiden riskien minimointi
Vältä käyttökatkoksia mahdollisuuksien mukaan

 

Noin 76 330 dollarin säästöt vuodessa (menetetty energia/vesi)
Huomattavasti parannettu lauhteenpalautusjärjestelmä
Parantunut yhteistyö
Toimitettu kolmessa kuukaudessa

 

Lauhdepumppujen kunnostaminen
Ennaltaehkäisevien toimenpiteiden toteuttaminen
Lisäturvallisuustoimenpiteet saatettu päätökseen

 

Kaliforniassa on muutakin kuin aallokko ja Tinseltown. Ei ole kovin kaukana Central Valley -nimisestä maatalouden kultakaivoksesta. Ja siitä on valtavasti hyötyä Golden Statelle.

Tämä hedelmällinen alue, joka käyttää alle 1 prosenttia Yhdysvaltojen viljelysmaasta, tuottaa 8 prosenttia maan maatalouden arvosta ja neljänneksen sen elintarviketuotannosta.

Ei ole yllättävää, että laaksossa toimii lukuisia elintarvike- ja juomayrityksiä. Eräs tällainen organisaatio, jonka juuret ulottuvat 1800-luvun puoliväliin saakka, sijaitsee Fresnossa, ja se on tunnettu asiantuntemuksestaan tällä alalla.

Jos nykyään nautit maustettua kahvia Starbucksista tai Dutch Brosista tai tilaat pirtelön suositusta pikaruokapaikasta, on hyvin todennäköistä, että kyseinen yritys on vaikuttanut päivääsi.

Kuten mekin, hekin ovat tehneet itselleen brändin erikoistumalla tietylle alalle ja pitämällä lupauksensa. Polkumme kohtaavat siellä, missä tarvitaan höyryä raaka-aineiden jalostamiseksi innovatiivisiksi tuotteiksi.

YLEINEN ONGELMA LAUHTEENPALAUTUSJÄRJESTELMISSÄ

Kuvittele hetkeksi, että tehtaasi katolla on geysir. Kuumaa lauhdevettä purkautuu säännöllisesti kaikkialle, ja koska se on paljon vahingollisempaa kuin pelkkä sade, on tärkeää ratkaista tämä ongelma nopeasti.

Tämä oli välitön huolenaihe. Kylmemmässä ilmastossa, kuten esimerkiksi Keskilännessä, lauhdevesi voi kuitenkin jäätyä, mikä aiheuttaa sekä rakenteellisia kuormitusongelmia että vaarallisia turvallisuusriskejä. Myös tuotemerkin maine oli vaakalaudalla, sillä katolta nousevat höyrypilvet eivät näyttäneet hyvältä.

Laitoksessa on kuusi lauhdepumppua, joiden hönkäputlet johdetaan katolle. Yksi näistä oli vioittunut, jolloin lauhdevesi valui katolle.

Tehtävämme oli tutkia ja korjata tilanne ja tehdä kaikkemme, jotta se ei toistuisi.

Kun insinöörimme tutkivat tilannetta, kävi selväksi, että pumppuja ei ollut asennettu ihanteellisesti. Lauhdevettä ei voitu johtaa pois, laitteiston edessä ei ollut eristysventtiiliä eikä keräilysäiliössä ylivuotoa.. Näin lauhdevesi olisi voitu ohjata turvalliseen paikkaan sen sijaan, että se olisi valunut katolle. Lisäksi, kun yritimme ratkaista vikaantuneen lauhdepumpun ongelmia, toinenkin pumppu petti nopeasti.

SOPIVIMMAN RATKAISUN LÖYTÄMINEN, NOPEASTI

Ratkaisumme sisälsi kaikkien kuuden pumpun täydellisen kunnostamisen. Tähän sisältyi sihtien lisääminen, näkölasien asentaminen pumppuihin ja keräilysäiliöihin, ylivuotolinjojen lisääminen keräilysäiliöihin, takaiskuventtiilien vaihtaminen ja pumppausmekanismien täydellinen uusiminen. Pumppujen jälkeen lisättiin painemittarit ja sulkuventtiilit, jotta mahdolliset tulevat ongelmat voidaan diagnosoida ja korjata nopeasti.

Kaikissa kiireisissä elintarvike- ja juomatehtaissa paikallisilla kunnossapitoinsinööreillä on paljon työtä tuotantolinjan päivittäisten ongelmien hoitamisessa. Se, että yritys voi käyttää höyryn asiantuntijoita vianmäärityksessä, on tärkeä etu yhteistyökumppanuudellemme. Pystyimme tekemään diagnoosin, suosittelemaan parannuksia ja saattamaan projektin päätökseen nopeasti kolmen kuukauden kuluessa käyttäen suunniteltuja seisokkiaikoja.

Asiantuntemuksemme korosti myös työn tuottamia kestävyys- ja tehostamissäästöjä. Vaikka he olivat aluksi huolissaan kattovaurioista, oli tervetullut lisä, että he saivat nähdä, kuinka paljon vettä ja energiaa säästyy.

Nyt he säilyttävät höyryjärjestelmänsä keskeiset osat paikan päällä, jotta vältytään käyttökatkoksilta osien toimittamista odottaessa, ja käyttävät Spirax Sarcon höyryasiantuntemusta jatkuvasti. Tieto siitä, että heidän tärkeä höyryjärjestelmänsä on turvallisissa ja luotettavissa käsissä, antaa heille mahdollisuuden keskittyä siihen, mitä he osaavat parhaiten: ensiluokkaisten raaka-aineiden toimittamiseen kotimaiselle ja kansainväliselle elintarvike- ja juomateollisuudelle.