Er dit dampanlæg klar til varmesæsonen?

vandudlader

06/10/2021

 

I dag er det perfekte tidspunkt at være proaktiv og overveje forebyggende vedligeholdelse. Varmesæsonen er lige om hjørnet. Vent ikke til termometret viser frostgrader med at få dit dampanlæg klar. At være proaktiv og forberede sig nu kan nedbringe nedetid og uplanlagt vedligeholdelse. Spørgsmålene og svarene herunder hjælper dig med at forstå, hvorfor nu er det rigtige tidspunkt til at forberede dig.

Er din kedel klar til drift ved høj kapacitet?

I vintermånederne fungerer din kedel med en stærkere kapacitet, end den gør resten af året. Kedelfejl kan påvirke damptryk og procesudstyr og resultere i dårlig ydeevne af dampsystemet generelt. Dampsystemfejl kan føre til uplanlagt nedetid og tabt produktion. Vær proaktiv nu, og kontakt din lokale kedelservicetekniker for at få en kedeljustering.

Producerer dit dampsystem damp af god kvalitet?

For at dit anlæg kan fungere optimalt, skal damp leveres i den korrekte mængde, ved det korrekte tryk og den korrekte temperatur. Dampen skal være ren, tør og fri for luft og andre ikke-kondenserbare gasser. Damp af god kvalitet sikrer, at du kan overholde de regler og standarder, der er påkrævet for mange processer, og damp af god kvalitet kan reducere dine energiomkostninger, forbedre produktiviteten og produktkvaliteten samt reducere vedligeholdelsesarbejdet. Hvis du er usikker på din dampkvalitet, kan du kontakte os om en vurdering af dit dampsystem.

Virker dine trykreducerende ventiler korrekt?

Et godt designet dampsystem producerer ren tør damp til levering ved højt tryk. Damp med lavere tryk er normalt nødvendig ved brugsstedet. Effektiv kontrol kræver en automatisk trykreduktionsventil, der kan reducere damptrykket nøjagtigt og pålideligt. Har du brug for nye trykreduktionsventiler eller overvejer du om dine eksisterende ventiler skal repareres, så kan vores dampeksperter hjælpe.

Er dine damprør og dit dampudstyr godt isoleret?

Dampen i dine rør afgiver energi til de områder, der omgiver røret. Når det frigiver sin energi, dannes der kondensat i røret og dette skal fjernes for at sikre god dampkvalitet. Når temperaturen begynder at falde, og området omkring rørene bliver koldt, spildes energi, hvis dine rør er dårligt isolerede. Ligesom damprør kan vigtige rørkomponenter såsom trykreducerende ventiler, filtre, mekaniske vandudladere, sikkerheds- og isoleringsventiler og kondensatpumper spilde energi, hvis de ikke er isoleret. Aftagelige isoleringsjakker er en effektiv måde at isolere rørkomponenter på. Et godt isoleret dampsystem vil sikre, at energispild holdes på et minimalt niveau og vil resultere i, at kedlen producerer mindre damp.

Hvis dit dampsystem har uisolerede rør og flanger, beskadiget eller våd isolering, andre uisolerede dampkomponenter og ventiler, kan vi hjælpe. Kontakt os for at få hjælp til at løse disse problemer.

Virker dine vandudladere korrekt?

Det er meget vigtigt at vedligeholde din vandudladere. Sunde vandudladere gør det muligt effektivt at fjerne kondensat fra dampsystemet, hvilket betyder, at proceseffektiviteten optimeres, udstyret beskyttes, og kondensatet kan genvindes. God håndtering af vandudladere sikrer god dampkvalitet, forbedret sikkerhed og energibesparelser i dit dampsystem. Det resulterer også i mindre risiko for skader som følge af vandslag, korrosion, erosion og frysning.

Nedenfor er nogle punkter om vandudladere og forberedelse af dit dampsystem til vinteren.

Valg af vandudlader - At have den korrekte vandudlader kan gøre en forskel om vinteren. Det er vigtigt at overveje, hvilken type udstyr der drænes for kondensat, og hvad udstyrets tryk og belastningsprofiler er. Sørg for at overveje, om vandudladeren skal placeres indendørs eller udendørs, og også om utilstrækkelig kondensatdræning vil påvirke processen. Vi sidder klar til at give dig ekspertrådgivning og vejledning.

Tracing line steam traps - Hvis tracing line’s vandudladere ikke lukker, kan der dannes et område hvor vandet vil samle sig og muligvis fryse til. Hvis de udleder kondensatet på jorden udenfor, kan der ligeledes forekomme frost som kan resultere i skridfare. Kontakt os i dag og hør om vores tracing line steam traps.

Frostbeskyttelses vandudladere – er specielt designet til at beskytte vandanlæg mod frost. Vandudladeren udlader kondensat ved en foruddefineret temperatur. Den justeres let på stedet til enhver temperatur inden for driftsområdet. Disse vandudladere er velegnede til vintertemperaturerne.

Defekte vandudladere - En velholdt vandudlader bestand bør have mindre end 5 % defekte vandudladere; vandudladere, der er korroderede, lækker damp, taber varmeenergi og spilder penge. Defekte vandudladere får kondens til at hobe sig op i op i dampledningen, hvilket resulterer i vandslag, frysning, forlængede opstartstider og kan forårsage våd damp. Hvis du mener, at dit dampsystem lider af nogen af disse nævnte problemer, bør du kontakte os, så du kan få ekspertrådgivning og vejledning. Hør også vores serviceteknikere om vandudlader surveys.