8 fordele ved at bruge rendamp

Rendamp

07/03/2022

8 fordele ved at bruge rendamp

Er du en af de mange fødevareproducenter, der bruger kulinarisk / filtreret damp, kan det være, at du er klar til at høste store fordele ved at anvende rendamp i applikationer, hvor damp er i direkte kontakt med dine processer. Vi ser på, hvordan du kan drage fordel af at indføre rendamp i dine processer.

Kvaliteten og renheden af damp har været grundlæggende indenfor sundheds- og medicinalindustrien i mange år. Alligevel bliver føde- og drikkevarer ofte fremstillet, behandlet eller bearbejdet med dårlig eller ingen analyse af din dampkvalitet. At skifte til rendamp kunne gavne dit anlæg på en række måder.

1. Kvalitetskontrol

Du kender måske ”ren” som synonym for ”steril”, men der er endnu flere fordele ved rendamp. Rendamp sikrer mod forurenende stoffer, men sikrer også kvaliteten af egenskaber som tørhed og produktion af ikke-kondenserbare gasser.

2. HACCP

Når du arbejder på en fødevarefabrik, er du sandsynligvis allerede opmærksom på HACCP. Rendampsystemer opfylder de lovmæssige krav fuldt ud, hvilket giver dig sikkerhed for, at dit slutprodukt er sikkert.

3. Produktkonsistens

Vedtagelse af en rendampproces og fjernelse af risikoen for forurenende stoffer såsom partikler, betyder, at du kan være sikker på, at du altid leverer et slutprodukt af høj kvalitet.

4. Kunde- og forbrugertillid

Rendamp er ikke kun en kraftfuld ingrediens inde på fabrikken. Det kan hjælpe dine kunder til at føle sig trygge ved det produkt, du leverer. I modsætning til filtreret / kulinarisk damp, er rendamp fri for kemisk kedelvandsbehandling, og det påvirker derfor ikke farven og smagen af dine produkter.

5. Reduceret spild og nedetid

Rendamp er hurtigt blevet det foretrukne fabriksvalg til at overføre store mængder energi over en lang afstand, da det er en økonomisk energikilde. Med rendamp er du ikke længere afhængig af kemikalier til at rense dit vand, hvilket giver et mindre spild. Dette kan sænke dine driftsomkostninger betragteligt.

6. Større mangfoldighed

Forestil dig ét værktøj i din værktøjskasse, som giver dig næsten ubegrænset potentiale. Det er præcis, hvad du får med rendamp. Rendamp kan bruges til processer såsom vulkanisering, kogning eller konservering af fødevarer og varmtvand, og gør det derfor til dit mest operationelle værktøj.

7. Reduceret risiko

Store detailkæder sætter deres fødevaresikkerhed under øget kontrol og kræver bevis på, at alle sejl er sat ind for at sikre en ensartet kvalitet og fødevaresikkerhed. Ved at vedtage en rendampproces kan du vise, at du overholder god praksis for fødevarehygiejne.

8. Fejlfrit omdømme

Dit omdømme er grundlaget for din virksomhed, og når du sikrer, at du har gjort alt, du kan, for at opretholde en god fødevaresikkerhed, kan du bevare forbrugernes tillid og dit brands omdømme. Ved at indføre processer, der bruger rendamp, styrker du din eksisterende sikkerhedspraksis og undgår at du skal tilbagekalde et produkt og dermed skade dit omdømme.

Så hvad venter du på? Med rendamp kan du levere konsistens, kvalitet og højne produktsikkerheden.

Relateret l├Žsning