Sterilointiprosessin Parantaminen

Jäävätkö Sterilointipakkaukset Usein Märäksi?

Hospital Corridor

Välinehuolto on kriittinen linkki sairaalan toimintaketjussa ja infektioiden torjunnassa. Suuri osa välineistä steriloidaan höyryä käyttäen, koska höyry on luotettava ja tehokas tapa eliminoida bakteerit, sienet ja virukset sairaalavälineistä. Tyypillinen haaste autoklaavisteriloinnissa ovat märät sterilointipakkaukset sekä kammion jäännösvesi, mikä kertoo ongelmasta laitteistossa, höyryjärjestelmässä, höyryn tuotannossa tai säädössä. Höyryn seassa on tällöin kulkeutunut nestemäistä vettä, mikä jää pakkauksiin ja kammioon. Sterilointia koskeva standardi SFS-EN 554 määrittää että ”Steriloitujen välinepakkausten on oltava ehjiä ja kuivia autoklaavista otettaessa. Märät pakkaukset saattavat rikkoutua ja aiheuttaa tuotteiden kontaminoitumisen säilytyksen aikana.”

Tyypillinen syy veteen autoklaavissa on huonolaatuinen, märkä höyry. Se puolestaan syntyy, kun höyryn tuotanto ei riitä piikkikuorman aikana – steriloinnin käynnistyessä – ja tällöin prosessi imee kattilasta höyryn lisäksi vesipisaroita, jotka eivät ole vielä ehtineet höyrystyä. Lisäksi pisaroiden mukana autoklaaviin voi päätyä putkistosta tai kattilasta epäpuhtauksia.

Paras tapa varmistaa sterilointiprosessin laatu on varmistaa, että asiat ovat kunnossa autoklaavia palvelevassa höyryjärjestelmässä, sekä tuottaa höyry autoklaaveille sterilointiprosessia varten suunnitellulla puhdashöyrykehittimellä. Näin vähennät välinehuollon kustannuksia, pidennät autoklaavien käyttöikää ja ennen kaikkea parannat potilasturvallisuutta

Katso videolta, miten voit vähentää märkiä pakkauksia sterilointiprosessissasi

Katso video

Yhteystiedot

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin kartoitamme sinulle parhaan ratkaisun prosessin kehittämiseksi!

Katso video

KATSO VIDEO