Balkányi ösztöndíj

Tibor Aradi, 15/12/2023

Oktatási alap

A következő három évben összesen 13,5 millió forinttal támogatunk BME-s hallgatókat!

Az új egyetemi ösztöndíjat, amellyel a kiemelkedő eredményeket elérő hátrányos helyzetű hallgatók fedezhetik tanulmányaik alatti megélhetési költségeiket, korábbi képviselet vezetőnk és a Spirax Sarco Képviselet alapítójának tiszteletére neveztünk el, Balkányi György úr emlékére, aki hosszútávon tiszteletbeli vendégelőadója volt ennek a tekintélyes intézménynek.

Adományozási szerződésünk a Watson-Marlow Kft. támogatásával a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Gépészmérnöki Kar az Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszék Vegyipari Gépészet Szakmai Csoportjával köttetett.
A támogatás évente öt kiválasztott hallgató számára biztosítja a Balkányi ösztöndíjat, mely célja, hogy az anyagilag hátrányos helyzetű, de kiváló tanulmányi eredménnyel rendelkező fiatal, ambiciózus mérnökhallgatók kiegyensúlyozottabb keretek között végezhessék mérnöki tanulmányaikat és kutatásaikat az egyetemen.

Nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen értékes programra kötelezhettük el magunkat, emlékezve arra, aki nagyon hiányzik a mérnöktársadalomnak és kollégáinak, de hisszük, hogy ez az ösztöndíj egy fantasztikus célhoz vezet, és olyan kiváló mérnököket támogatunk, akikre büszkék lehetünk majd.

 

Személyek a képen (balról jobbra):
Kovács Kristóf, Spirax-Sarco Kft. értékesítési vezető, Ipari gőz- és kondenzrendszerek MSc tantárgy előadója
Aradi Tibor, Spirax-Sarco Kft. ügyvezető
Dr. Poós Tibor, egyetemi docens, Vegyipari Gépészet Szakmai Csoport vezetője