Optimaliseer uw brouw- en destilleerproces

Brewing production line

13/06/2019

Optimaliseer uw brouw- en destilleerproces

In de gemiddelde brouwerij staat de stoomketel in voor ongeveer de helft van het energieverbruik en een aanzienlijk deel van het waterverbruik. Als wereldleider in stoom- en condensaatoplossingen, heeft Spirax Sarco de expertise om uw processen in de brouwsector te optimaliseren. Niet enkel het brouwproces zelf, maar ook flessenwater, CIP, pasteur, enzoverder. Bovendien gaan we in het ketelhuis en op het stoomnetwerk op zoek naar optimalisatie en/of recuperatie van water en energie.

We ondersteunen u - ontlasten zelfs - van volgende taken:

  • Dagelijks onderhoud: controle en revisie van condenspotten, veiligheidskleppen, regelventielen, drukreducties,…

  • Engineering: Hoe uw individuele installaties zo efficiënt mogelijk van stoom voorzien én van condensaat ontdoen. Dit bekijken we zowel retroactief als voor nieuwe installaties.

  • Op strategisch niveau: We werken investeringen en een stappenplan uit, zodat u in- en externe targets haalt. Hierbij zijn onderbouwing en follow-up van het plan door ons steeds mogelijk. 

 

Benieuwd naar enkele succesverhalen

Vind hieronder enkele voorbeelden hoe Spirax Sarco samenwerkte met brouwerijen en distilleerderijen om hun productieproces te optimaliseren!

 

Een distilleerderij zal haar nieuw recuperatiesysteem op 18 maanden terugverdienen. Nadien alleen nog winst. Lees meer...

Een onderhoudscontract verbetert de ecologische voetafdruk van de Daniel Thwaites brouwerij. Lees meer...

Nieuwe condenspotten zorgen voor enthousiasme én besparingen, bij de Marston's brouwerij. Lees meer...

De Wadworth brouwerij verlaagt zijn energieverbruik en verhoogt zijn beheergemak, door platenwarmtewisselaars te installeren. Lees meer...

 

Meer weten? Neem contact met ons op! 

 

Related Reading