Energy Saving Pioneers

08/04/2014

Spirax Sarco partner in de nieuwe coalitie ’Energy Saving Pioneers’

Groep van 26 'Energy Saving Pioneers' waaronder Spirax Sarco gaan ijveren voor een meer ambitieus energiebesparingsbeleid in België. Ze lanceren meteen tien beleidsaanbevelingen.

De Energy Saving Pioneers zijn vooruitstrevende bedrijven die samen met De Bond Beter Leefmilieu ijveren voor een meer ambitieus energiebesparingsbeleid in België. Bovendien vragen ze ook een bindende Europese energiebesparingsdoelstelling van 40% tegen 2030.

De leden zetten hun aanbevelingen kracht bij met enkele praktijkvoorbeelden die het grote energiebesparingspotentieel in België in de verf moeten zetten.

Want België is een zeer energie-intensief land, maar scoort volgens BBL op vlak van energie-efficiëntie beduidend slechter dan het Europees gemiddelde.

Bij de voorstelling van de coalitie illustreerde ESP-lid Spirax Sarco bijvoorbeeld hoeveel ondernemingen kunnen besparen door hun productieprocessen aan te passen. Het bedrijf adviseerde één van zijn klanten om zijn stoominstallaties te verbeteren. Met een eenmalige investering van 80.000 euro slaagden ze er in om jaarlijks 93.000 euro te besparen.

Spirax Sarco ijvert reeds jaren in de industrie voor energie optimalisaties op stoominstallaties. In deze nieuwe coalitie ijveren andere wereldspelers nu mee.

Mocht u vragen hebben over uw potentieel aan energiebesparing, dan kan u ons steeds vrijblijvend contacteren :

CONTACTEER ONS

Related Reading

Neem contact op

Wij staan u bij in het behalen van uw bedrijfs- en duurzaamheidsdoelstellingen

+32 9 244 67 10

+31 10 892 03 86

Maandag – Vrijdag
8u - 12u | 12u30 - 16u30

Neem contact op via mail

We behandelen uw vraag zo snel mogelijk.

Your closest Spirax Sarco is

Spirax Sarco

This region has not yet joined our new website. You will now continue to the existing site for Spirax Sarco

Continue