Stoomsysteemaudit

Stoomsysteemaudit

Wat kan het voor u betekenen?

engineer

Kwaliteitscontrole en zekerheid

Award

Energiebesparingen

Engineer in hard hat icon

Bescherming van uw personeel

Infographic audit energie en veiligheid

WAT HOUDT HET IN?

Productie-optimalisatie, veiligheid, stoomkwaliteit, onderhoud en energie zijn om verschillende redenen voor iedere installatie van levensbelang. Spirax Sarco biedt u de expertise om uw installaties beter te laten functioneren, uw bedrijfswinsten te verhogen en de totale kosten te verlagen. 

Energieoptimalisatie

Een lager ketel- en distributierendement van een stoominstallatie doet de energierekening snel oplopen en tevens het waterverbruik stijgen. De typische terugverdientijd van besparende maatregelen ligt gemiddeld tussen de 1 en 2 jaar.

Milieu

Verlaagd waterverbruik en een lagere CO2-uitstoot zijn beter voor het milieu.

Verschillende audits zijn mogelijk

Energie-efficiëntie van uw ketelhuis

Krijg een antwoord op de vraag: Hoeveel kost uw stoom en hoeveel kunt u besparen?

De stoomkost wordt bepaald a.d.h.v. door u verstrekte gegevens. We identificeren uw energiebesparingen en bieden u op basis hiervan optimalisatiemogelijkheden aan op vlak van stoomopwekking, warmteverliezen en spuiverliezen.

Energie- & veiligheidsaudit

Tijdens een energie- en veiligheidsaudit evalueren we de onderdelen van uw stoomsysteem, met focus op productie verbeteringen, stoomkwaliteit, veiligheid, energie besparingen, onderhoudsoptimalisatie, rendementsverbeteringen, Capex, Opex, .... Zo krijgt u een volledig beeld over de werking van uw huidige systeem. Op basis hiervan stellen we een actieplan op om uw productieproces te optimaliseren, te voldoen aan wettelijke aspecten en uw energiefactuur te verlagen. 

We evalueren uw volledige stoomsysteem op basis van geschiktheid voor de toepassing, correctheid van opstelling / installatie en mogelijke energieverliezen. Hieruit worden voorstellen geformuleerd ter verbetering van uw procesefficiëntie. Zo krijgt u de mogelijkheid tot optimalisatie van uw stoomopwekking, uw distributienet en het hergebruik van uw condensaat.

Audits kunnen zich ook op specifieke aspecten van uw stoominstallatie focussen, zoals regelkleppen en condenspotten. U heeft steeds de keuze tussen een quick-scan of een volledige uitwerking met uitgebreid rapport. Op maat van uw behoeften werken we voor u de optimale audit uit. Ontdek hieronder enkele voorbeelden. 

Enkele voorbeelden...

Audit van uw volledige stoominstallatie

Deze audit richt zich op een volledige optimalisatie van uw stoominstallatie, gaande van productie over distributie tot verbruikers. De focus ligt op veiligheid van de omgeving (mens en machine), evenals wettelijke verplichtingen, productie-optimalisatie en energiebesparingen. Daarnaast analyseren we de installatie, om onderhoud te minimaliseren.

E&VPS audit

Waar schuilen mogelijke besparingen en stoom-technische optimalisaties in uw stoominstallatie? Dankzij dit compacte rapport (10-tal pagina’s) ontdekt u alle energetische- en veiligheidsaandachtspunten, welke – indien gewenst – verder in detail kunnen uitgewerkt worden. 

Ketelhuis audit

Tijdens deze audit bekijken we de optimalisatie-mogelijkheden van het ketelhuis. De focus ligt hierbij op 4 aspecten: veiligheid van de omgeving (mens en machine), wettelijke verplichtingen, stoomkwaliteit en energiebesparingen. 

Proces / productie audit

We bekijken tijdens deze audit specifieke problemen die u in uw stoomsysteem ondervindt. Enkele voorbeelden zijn waterslagen, corrosie, productieproblemen, snelle slijtage van stoom- en condensaatcomponenten, et cetera. 

Stoomkwaliteitaudit

Gedurende deze audit worden verschillende aspecten via een HACCP analyse (Hazard Analysis Critical Control Points) benaderd. We voeren een analyse uit van het volledige stoomnet om kritische punten te identificeren die kunnen leiden tot contaminatie van de stoom. Zo bent u zeker van de kwaliteit van uw stoom (plant steam / clean steam / pure steam). 

Neem contact op

Wij staan u bij in het behalen van uw bedrijfs- en duurzaamheidsdoelstellingen

Gerelateerd aan improvement survey stoomsystemen