Is uw stoominstallatie veilig?

Veiligheid is nooit af

Veiligheid – een topic dat bij vele bedrijven bovenaan op de prioriteitenlijst staat. Dat continu besproken wordt. Dat van levensbelang is. En toch… een topic waar nog zo veel verbetering mogelijk is.

Maandelijks worden minstens 20 meldingen gemaakt door Spirax Sarco medewerkers die bij klanten op bezoek zijn geweest en in diens stoominstallatie een onveilige situatie opmerkten. Minstens 20 risico’s per maand, gaande van slecht aangedraaide bouten aan flensverbindingen tot afblaasleidingen van stoomuitlaten op gevaarlijke plaatsen. Vaak kunnen deze situaties vermeden worden door met de nodige aandacht en kennis aan uw installatie te werken. Wij helpen u graag hierbij. 

Webinar: veilig inblokken en regelen

Welke componenten zijn key op veilige stoomtoevoer?
Hoe zorgt u dat uw stoomproces op de juiste druk werkt en onderhoud veilig kan gebeuren?
Regelkleppen en afsluiters bieden een antwoord op deze vragen. Wilt u hier meer over weten?

Herbekijk ons gratis webinar!

Hoe zorgt u voor een veilige stoominstallatie?

Up-to-date kennis

Niemand wil een ongeval meemaken, dat spreekt voor zich. Waarom gebeuren ze dan toch? Door even niet op te letten, of door een tekort aan up-to-date kennis. Voor het aandachtig zijn, raden we een sterke kop koffie aan. Voor het tekort aan kennis, stellen we graag onze expertise ter beschikking. 

Zowel onze opleiding ‘Veilig werken met stoom’ als ons gratis webinar ‘Veilig inblokken en regelen’ zijn gericht op het verhogen van het bewustzijn van de risico’s. Eveneens bekijken we welke acties hier mogelijk zijn. Onmisbaar voor de bedrijven waarbij veiligheid een topprioriteit is.  

Ontdek de opleiding

Ontdek de opleiding

Continue waakzaamheid

Veiligheid is nooit afgewerkt. Een veilige werkomgeving vereist uw continue aandacht. Waar er de ene dag geen risico’s zijn, kan de volgende dag plots wél een gevaarlijke situatie optreden. Terwijl u in een stoominstallatie rondloopt, zou u continu moeten denken ‘Is dit veilig? Kan ik dit niet op een veiligere manier doen?’. Om u hierbij te helpen, hebben we een overzicht gemaakt van 5 “quick checks”. Hang deze op een duidelijk plaats in uw installatie zodat u er regelmatig aan herinnerd wordt.   

5 quick checks

5 quick checks

Laat u bijstaan waar nodig

U kunt niet alles weten, en dat is normaal. U heeft uw specialiteit, net als wij de onze hebben. Wij kennen de ins en outs van stoom als de beste. Ook op vlak van veiligheid. Waar u een handje kunt gebruiken, staan wij voor u klaar. Hiervoor hebben we de Steam Safety Check uitgewerkt.  

Tijdens de Steam Safety Check komen we bij u ter plaatse om uw stoomsysteem te evalueren. We overlopen alle mogelijke risicopunten en creëren op basis hiervan adviezen waarmee u meteen aan de slag kunt. Uiteraard kunt u ook op ons steunen om deze adviezen mee uit te werken.  

Informatie over de Steam Safety Check

Informatie over de Steam Safety Check

Neem contact op voor meer informatie

 

​Please note we assume that the information to be furnished by you will be your business information and not your personal information. Privacy Policy