..Atingerea gradului calitativ.

Ce calitate a aburului este potrivita pentru aplicatia de productie a alimentelor si a bauturilor?

Spirax Sarco engineer working at a oil refinery

01/06/2016

Aburul este alegerea numarul 1 ca si mediu de încălzire și de sterilizare  în industria alimentară și a băuturilor.  Certificarile ecologice alaturi de  proprietățile extrem de eficiente de a  transporta căldură il face a fi considerat  fluxul de căldură primar. Totusi, exista o tendinta in crestere pentru utilizatorii de abur de a trece la aburul curat, deci haideti sa aflam de ce aceasta forma de abur devine o tendinta ….

Aburul industrial se foloseste in aplicatiile unde nu intra in contact direct cu produsul si in multe alte aplicatii unde produsul final ar fi neafectat de contaminarea de nivel scazut.

Totusi, chimicalele de tratare a apei si alti contaminatori cum ar fi rugina de exemplu – elemente care sunt prezente in orice instalatie care foloseste abur industrial - ar putea ajunge in produsul final, situatie considerata tot mai mult ca fiind inacceptabila. 

Multe fabrici de alimente sau bauturi cauta sa elimine acest risc potential prin trecerea la abur in forme mai curate. Se stie deja ca fabricile de medicamente,furnizorii din protectia sanatatii si companiile de electronice au facut aceasta trecere fie pentru a se conforma reglementarilor fie din motive de calitate a produsului.

Noi va putem pune la dispozitie o fisa tehnica Spirax in legatura cu diferite grade ale aburului, incluzand aburul industrial, abur filtrat, aburul curat si aburul pur. De exemplu , unele fabrici de alimente opteaza pentru abur filtrat, in timp ce altele considera mai potrivita alegerea aburului generat de un generator pentru abur curat.
 
În cele din urmă, se iau in considerare posibilele avantaje ale trecerii la abur curat, si putem include aici costurile reduse lagate de risipa de produs și capacitatea de a demonstra utilizarea celor mai bune practici pentru clienți exigenți cum ar fi supermarket-uri.