Improvement survey stoomsystemen

Engineers inspecting paperwork

Wat kan het voor u betekenen?

engineer

Kwaliteitscontrole en zekerheid

Award

Energiebesparingen

Engineer in hard hat icon

Bescherming van uw personeel

Infographic audit energie en veiligheid

WAT HOUDT HET IN?

Productie optimalisatie, veiligheid, stoomkwaliteit, onderhoud en energie zijn om verschillende redenen voor iedere installatie van levensbelang. Spirax Sarco biedt u de expertise om uw installaties beter te laten functioneren, uw bedrijfswinsten te verhogen en de totale kosten te verlagen. 

Energieoptimalisatie

Een lager ketel- en distributierendement van een stoominstallatie doet de energierekening snel oplopen en tevens het waterverbruik stijgen. De typische terugverdientijd van besparende maatregelen ligt gemiddeld tussen de 1 en 2 jaar.

Milieu

Verlaagd waterverbruik en een lagere CO2-uitstoot zijn beter voor het milieu.

Verschillende improvement surveys zijn mogelijk

Energie-efficiëntie van uw ketelhuis

Krijg een antwoord op de vraag: Hoeveel kost uw stoom en hoeveel kunt u besparen?

De stoomkost wordt bepaald a.d.h.v. door u verstrekte gegevens. We identificeren uw energiebesparingen en bieden u op basis hiervan optimalisatiemogelijkheden aan op vlak van stoomopwekking, warmteverliezen en spuiverliezen.

Energie & veiligheid surveys

Tijdens een energie en veiligheid improvement survey evalueren we de onderdelen van uw stoomsysteem, met focus op productie verbeteringen, stoomkwaliteit, veiligheid, energie besparingen, onderhoudsoptimalisatie, rendementsverbeteringen, Capex, Opex, .... Zo krijgt u een volledig beeld over de werking van uw huidige systeem. Op basis hiervan stellen we een actieplan op om uw productieproces te optimaliseren, te voldoen aan wettelijke aspecten en uw energiefactuur te verlagen. 

We evalueren uw volledige stoomsysteem op basis van geschiktheid voor de toepassing, correctheid van opstelling / installatie en mogelijke energieverliezen. Hieruit worden voorstellen geformuleerd ter verbetering van uw procesefficiëntie. Zo krijgt u de mogelijkheid tot optimalisatie van uw stoomopwekking, uw distributienet en het hergebruik van uw condensaat.

Improvement surveys kunnen zich ook op specifieke aspecten van uw stoominstallatie focussen, of op uw volledige installatie. U heeft steeds de keuze tussen een quick-scan of een volledige uitwerking met uitgebreid rapport. Op maat van uw behoeften werken we voor u de optimale survey uit. Ontdek hieronder enkele voorbeelden. 

Enkele voorbeelden...

Full Steam Improvement Survey

Deze survey richt zich op een volledige optimalisatie van uw stoominstallatie, gaande van productie over distributie tot verbruikers. De focus ligt op veiligheid van de omgeving (mens en machine), evenals wettelijke verplichtigen, productie optimalisatie en energiebesparingen. Daarnaast annalyseren we de installatie, om onderhoud te minimaliseren.

E&VPS Survey

Waar schuilen mogelijke besparingen en stoom-technische optimalisaties in uw stoominstallatie? Dankzij dit compacte rapport (10-tal pagina’s) ontdekt u alle energetische- en veiligheidsaandachtspunten, welke – indien gewenst – verder in details kunnen uitgewerkt worden. 

Ketelhuis Survey

Tijdens deze survey bekijken we de optimalisatie-mogelijkheden van het ketelhuis. De focus ligt hierbij op 4 aspecten: veiligheid van de omgeving (mens en machine), wettelijke verplichtingen, stoomkwaliteit en energiebesparingen. 

Proces / productie Survey

Deze survey kaart de specifieke probleemgevallen in een stoomsysteem aan, welke u ondervindt. Enkele voorbeelden zijn waterslagen, corrosie, productieproblemen, snelle slijtage van stoom- en condensaatcomponenten,... 

Stoomkwaliteitssurvey

Gedurende deze survey worden verschillende aspecten via een HACCP analyse (Hazard Analysis Critical Control Points) benaderd. We voeren een analyse uit van het volledige stoomnet om kritische punten te identificeren die kunnen leiden tot contaminatie van de stoom. Zo bent u zeker van de kwaliteit van uw stoom (plant steam / clean steam / pure steam). 

Neem contact op

Wij staan u bij in het behalen van uw bedrijfs- en duurzaamheidsdoelstellingen

Gerelateerd aan improvement survey stoomsystemen