Summer of sustainability

Ontdek hoe u uw stoominstallatie en bedrijf kan klaarmaken voor de toekomst

Summer of sustainability

Hoe meer technologieën zich ontwikkelen, hoe duurzamer stoom zal worden – kijk maar naar groene opwekking en thermische batterijen. Zo haalt stoom zijn energie uit hernieuwbare bronnen, en wordt het proces geoptimaliseerd dankzij de digitale evolutie. Stoom heeft zichzelf reeds lange tijd bewezen als energiebron in verschillende toepassingen en sectoren. Nu bedrijven voor steeds complexere energie- en duurzaamheidsuitdagingen staan, is de nood aan duurzame oplossingen hoger dan ooit.

Om die uitdagingen aan te gaan, is het belangrijk om te begrijpen welke oplossingen er voorhanden zijn en wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf en stoominstallatie. Deze zomer lichten we graag een aantal zaken uit die u kunnen helpen bij het begrijpen van duurzaamheidsoplossingen en het behalen van uw duurzaamheidsdoelstellingen.

Ontdek hieronder een aantal artikels waarin we onze expertise met betrekking tot duurzaamheidsdoelstellingen met u delen.

 

Lees meer over besparingen in opwekking én distributie

Stoomsysteem-optimalisatie: energiebesparingen in een stoominstallatie

U kunt verschillende stappen ondernemen om uw stoomsysteem energiezuiniger te maken, zoals het recupereren van flash stoom. Deze - en meer - maatregelen bespreken we in dit artikel!

Efficiënt stoom opwekken

Efficiënt stoom opwekken, wat betekent dit eigenlijk? Dat je met de laagste kost een bepaalde hoeveelheid stoom kan produceren. Het begint allemaal in je ketelhuis!

Energiemanagement

 In deze opleiding bekijken we het energiebeheer en mogelijke besparingen in uw stoominstallatie. Zo kan u het rendement verhogen en uw CO2 uitstoot verlagen. 

Uw huidige installatie optimaliseren

Maak van uw stoominstallatie een droominstallatie

Zonder de juiste opvolging en onderhoud van uw stoominstallatie kan deze voor heel wat problemen zorgen. Het goede nieuws is dat het mogelijk is om met moderne oplossingen het volledige potentieel van uw bestaande stoominstallatie te ontluiken en deze te transformeren tot een efficiënte en betrouwbare droominstallatie. 

Stoompluimen: verliespost naar de wolken of energetische opportuniteit?

Energieoverschotten zijn op sommige plaatsen in uw stoominstallatie onvermijdelijk. Maar dit wilt niet zeggen dat ze onbruikbaar zijn. Hergebruik de energie uit uw stoompluim en zie uw factuur dalen. 

Stoomsysteemaudit

Productie optimalisatie, veiligheid, stoomkwaliteit, onderhoud en energie zijn voor iedere installatie van levensbelang. Berust op onze expertise dankzij onze verschillende audits. 

Gas besparen? Een jas voor uw stoominstallatie

Isolatiemantels zijn één van de meest effectieve quick-wins om energie te besparen in uw stoomproces. Een must in de huidige economische tijden.

Hoe kan digitale monitoring uw productiviteit garanderen?

Door het uitrusten van een bestaande stoominstallatie met draadloze sensoren, wordt het mogelijk om analyses te maken op verschillende delen van de installatie. Dankzij het online platform kan u defecten, storing of lekken sneller ontdekken en zelfs predicitief voorspellen. Zo kan u hogere kosten, energieverliezen en onderbrekingen voorkomen. 

Onderweg naar een groenere toekomst

Welke quick-wins kunt u vandaag implementeren om uw stoomsysteem te optimaliseren? Michael Hyde focust op een doeltreffend condenspottenmanagement.

Alles wat u moet weten over thermische energie

Thermische energieopslag

De noodzaak om meer gebruik te maken van hernieuwbare energie komt regelmatig naar voren in onze strijd tegen klimaatverandering. 

Hoe kunnen we proceswarmte duurzamer maken?

Stoomopwekking wordt al lang erkend als een belangrijke factor in de uitdaging van decarbonisatie. Het uitfaseren van fossiele brandstoffen en het omarmen van koolstofvrije of koolstofarmere alternatieven is het overkoepelende doel.